Digitale Gemeente Houten

4e editie COCOON met Zweedse formatie BLACKSTRAP

zaterdag 13 november 2004 - Bron: Cocoon

Twintig optredens op één dag op één podium, kan dat? Ja, dat kan. En nee, het is géén poging om in de volgende editie van het Guiness Record Book terecht te komen. Wat is het dan wel? Het gaat hier om de vierde editie van COCOON, hét Festival voor Verborgen Talent. Deze keer met als hoofdact de Zweedse formatie Blackstrap, bekend van o.a. het hoofdpodium van het Flevo Festival van vorig jaar.

Op zaterdag 20 november organiseert ACE de vierde editie van COCOON in de Opstandingskerk aan Het Kant in Houten. Van 11:45 tot 20:30 uur presenteren zeventien bands en acts zich op een professioneel geoutilleerd podium aan zon vierhonderd bezoekers uit heel Nederland. Aansluitend is er van 20:30 tot 23:00 uur een afterparty met optredens van Make up your Mind (winnaar COCOON 2003) en de Zweedse formatie Blackstrap. Halverwege de afterparty wordt de Butterfly Award 2004 uitgereikt aan de deelnemer, die door de vierhoofdige vakjury en de publieksjury gezamenlijk tot winnaar van COCOON 2004 wordt uitgeroepen. Deze award bestaat uit een wisseltrofee en een geldprijs. Daarnaast krijgt de winnaar de gelegenheid om op zaterdag 04 december een kort optreden te verzorgen tijdens het grote festival Winter Wonder Rock in de IJsselhallen in Zwolle.

Deelnemers COCOON 2004
Met zeventien deelnemers zal het podium van de Opstandingskerk van 11:45 uur tot 20:30 uur onafgebroken gevuld zijn met zeer gevarieerde optredens: van akoestische solisten via hiphop/r&b tot punkrock, met alle tussenliggende muzikale kleuren en smaken. De zeventien deelnemers zijn: Accidental Noise (Rock), Bad Red Car (punkrock), Chopstick Original (pop-punk), Defe@t (R&B/HipHop), Green Apple Habitant (licht alternatieve poprock), Joy for the Lord (akoestisch), Leonie (akoestische pop), My Evil Twin (alt.rock/nu-metal), NewDawN (pop edged rock n roll), Nuclear Playground (alt. rock), Outsmarted (britpop), Pro Pulsion (rock), Ser!ous (rock), She ''erith Nation (hiphop), Someone in the Crowd (rock), Spiritual Force (hardrock) en Stereoid (rock). Op de website www.cocoon2004.nl heeft elke deelnemer een eigen pagina met een biografie en andere informatie.

Gerenommeerde vakjury
Een gerenommeerde vakjury zal de optredens van alle deelnemers van deskundig commentaar voorzien. De onafhankelijke vakjury van COCOON 2004 wordt gevormd door Johan Prins (constante juryfactor; initiatiefnemer en hoofdredacteur van Nederlands bekendste webzine Refresh.cx), Hans van Vuuren (terug van weggeweest; hoofdredacteur van maandblad Hebbez), Leon van Steensel (op herhaling; hoofdredacteur van dat andere blad, Bottomline) en Anthonie Fountain (nieuw jurylid; leadzanger van de band Eleven, winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2003).

Afterparty met BLACKSTRAP (S)
Jaarlijks zorgt een buitenlandse hoofdact tijdens de afterparty voor een kwalitatieve injectie van COCOON. Voor de komende editie heeft ACE de Zweedse formatie BLACKSTRAP uitgenodigd. Dit vijftal werkt op het moment in Nederlandse studios aan de opname van hun nieuwe CD, die binnenkort uitgebracht zal worden in Scandinavië, de Benelux en Japan. BLACKSTRAP staat onder contract bij het Nederlandse independent label Sally Forth Records, bekend van bands als Rollercoaster, The Spirit That Guides Us en This Beautiful Mess. De afterparty van COCOON 2004 wordt geopend door Make up your Mind. Deze Noord-Hollandse skarock formatie was in 2003 overtuigend winnaar van de Butterfly Award en kent een grote schare enthousiaste fans uit heel Nederland.

20 optredens voor 5 euro
Das natuurlijk geen geld! Voor 5 euro verschaf je jezelf toegang tot het hele festival, inclusief de afterparty. Das een eurokwartje per optreden. Bovendien krijg je bij je entreebewijs een stembiljet voor de publieksjury. COCOON 2004 vindt plaats in de Opstandingskerk aan Het Kant 1 te Houten en begint op zaterdag 20 november om 11:45 uur en duurt tot ongeveer 23:00 uur. Kaarten zijn te koop bij de ingang en kunnen vooraf gereserveerd worden via www.cocoon2004.nl. De organisatie is in handen van ACE, een commissie van de Protestantse Gemeente Houten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).