Politie Zeeland


O-10757-2004 Vier aanhoudingen Hansweert

Politie Zeeland heeft vrijdagmiddag en -avond in Hansweert drie woningen doorzocht en vier personen aangehouden in een onderzoek naar wapens en munitie.
Op het eerste adres hield de politie een 24-jarige inwoner en een 26-jarige inwoonster van Hansweert aan. In een andere woning hield de politie een 25-jarige inwoner aan en op het derde adres een 28-jarige inwoner. De politie heeft in de woningen enkele wapens, een hoeveelheid munitie, spuitbusjes traangas en enkele honderden grammen op kruit gelijkend poeder gevonden en in beslag genomen. De 24-jarige vrouw is gisteravond, na verhoor, weer op vrije voeten gesteld.
Het gevonden poeder is voor onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut om te bepalen wat voor stof het precies is.


Z-10758-2004 Onder invloed

In Axel, in de Vaartwijk, is vannacht omstreeks 05.00 uur een 45-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen aangehouden.
De man stond al geruime tijd met pech aan zijn auto aan de kant van de weg, de band was van de velg af gelopen, en wilde bij omwonenden aanbellen om de Wegenwacht te waarschuwen. Bewoners van een woning aan de Vaartwijk zagen de man om hun woning lopen en belden de politie. Die kwam ter plaatse en nam waar dat de man naar alcohol rook. De politie heeft de man een blaastest laten doen en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.