Stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht 20-11-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Man licht gewond na messteek

UTRECHT Een 26-jarige man uit Utrecht is vrijdagmiddag rond 14.00 uur in zijn huis aan de Biltstraat aangehouden, nadat hij een 46-jarige medebewoner met een mes had verwond aan de borstkas. Beide mannen kregen onenigheid met elkaar over de overlast die de 26-jarige verdachte veroorzaakte en daarbij pakte de verdachte een mes. Hiermee verwondde hij opzettelijk zijn huisgenoot aan de borstkas. De huisgenoot liep lichte verwondingen op. Huisgenoten belden de politie en die kon de verdachte in zijn huis aanhouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mishandeling voor parkeerplaats

UTRECHT - Een conflict na voordringen voor een parkeergelegenheid moest een 43-jarige man uit Mijnsheerenland met een vuistslag in het gezicht bekopen. De man stond vrijdagmiddag omstreeks 14.50 uur op het Jaarbeursplein in een file voor de slagbomen van een parkeerplaats, toen een 53-jarige Rotterdammer met zijn auto wilde invoegen. De 43-jarige liet dit niet toe, waarop de Rotterdammer uitstapte en de andere bestuurder via het portiersraam in het gezicht sloeg en tegen de auto schopte. De man kon later op het terrein van de Jaarsbeursplein worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieler opgepakt

UTRECHT Een 36-jarige man uit Houten is vrijdag rond 13.00 uur aangehouden, wegens het aanrichten van vernielingen in een gebouw van een uitkeringsinstantie aan de Moeder Teresalaan. De man had onenigheid over zijn uitkering en wilde verhaal halen. Toen hem de toegang tot de tweede verdieping werd ontzegd, ontstak de man in woede en probeerde hij met een metalen paaltje uit de hal de toegangsdeur naar de tweede etage in te slaan. Medewerkers van de uitkeringsinstantie konden de man tegenhouden en overdragen aan de politie. De man werd voor nader verhoor meegenomen naar het politie en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Belediging beboet

DE MEERN Een 37-jarige man uit De Meern is vrijdagmiddag omstreeks 15.15 uur aangehouden wegens belediging en mogelijke geweldpleging tegen een 52-jarige vrachtwagenchauffeuse uit Nijmegen. De 52-jarige vrouw was een lading aan het lossen bij een winkel aan het Merveldplein en maakte een opmerking tegen de 37-jarige bestuurder van een auto die zijn voertuig op een losplaats had staan. Er ontstond een woordenwisseling, waarbij later ook klappen vielen. Ook de vrouwelijke bijrijder van de man begon zich ermee te bemoeien. Bij het ter plaatse komen van de politie uitte de vrouw beledigingen richting de politie en werd zij hiervoor aangehouden. Na verhoor op het politiebureau konden de man en vrouw naar huis.

Zakkenrollers aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond omstreeks 19.00 uur zijn drie vrouwen uit Nieuwegein van 16, 27 en 28 jaar aangehouden wegens zakkenrollen. Een van de vrouwen rolde in de tram een portemonnee van een reizigster, terwijl de twee andere vrouwen het slachtoffer afleidden. Getuigen zagen dit gebeuren en waarschuwden de tramcontroleur. De tram werd stilgezet en de deuren gesloten gehouden. Bij de Europalaan werden de vrouwen uit de tram gehaald en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De 28-jarige verdachte is geen onbekende van de politie.

Overvallers ontkomen

UTRECHT Vrijdagavond omstreeks 21.45 uur vond in een snackbar aan de IJsselsteinlaan een overval plaats. De 25-jarige eigenaar van de zaak werd door de overvallers gedwongen naar een ruimte achter in de zaak te gaan, waarna de daders de geldlade uit de kassa haalden en er van door gingen.De daders wisten te ontkomen. Speurtocht van de politie in de omgeving leverde niets op. De politie heeft de zaak in onderzoek

Man gewond na aanrijding

UTRECHT Een 23-jarige man uit Utrecht is vrijdagavond rond 23.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Oudenoord.

De 23-jarige bestuurder stond met zijn auto op de Oudenoord te wachten voor een rood verkeersverlicht. Naast hem stond een 52-jarige man plaatsgenoot. Beide voertuigen trokken op toen het verkeerslicht op groen sprong, maar ondanks de wegversmalling naar één rijstrook bleven de bestuurders naast elkaar rijden. De voertuigen raakten elkaar en slipten, waarbij de auto van het slachtoffer tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam.

De man raakte bekneld in de auto en moest er door de brandweer uitgehaald worden. Het slachtoffer werd met lichte verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Vier jongens uit Utrecht in de leeftijd van 15 en 17 jaar zijn vrijdagnacht omstreeks 00.15 uur aangehouden wegens inbraak in twee autos, waarbij onder meer een autoradio met CD-speler en cds werden buit gemaakt. Getuigen hadden gezien hoe de verdachten op de hoek Columbusstraat/Cortezlaan bij twee autos de ruiten hadden ingeslagen en belden daarop de politie. Op basis van de signalementen kon de politie de vier jongens op de Rooseveltlaan aanhouden. De vier verdachten zijn ze voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.