Eemland noord 12.15 uur

Utrecht 20-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Man aangehouden voor doorrijden na aanrijding

SOEST De bestuurder van een personenauto die op vrijdagavond 19 november, om 22.15 uur, achteruit tegen een andere personenauto reed en daarna wegreed zonder zijn identiteit kenbaar te maken is door de politie aangehouden.

De 22-jarige verdachte, een inwoner uit Amersfoort, stond stil voor het verkeerslicht op de kruising van de Koningsweg met de Biltseweg. Achter de man stond een andere personenauto bestuurd door een 64-jarige inwoonster van Soest.

Plotseling reed de man achteruit waarbij een aanrijding volgde en er schade ontstond aan de auto van de Soesterse. De verdachte werd door de vrouw aangesproken en de man gaf aan zijn auto verderop te parkeren. Dit deed hij echter niet. Met hoge snelheid reed de man weg van de plaats van de aanrijding in de richting van de Amsterdamsestraat te Baarn.

Politieagenten van het district Eemland zuid zagen de verdachte rijden op de Dollardstraat in Amersfoort en hebben de man aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling deur

BAARN De politie heeft zaterdagmorgen 20 november, om 02.10 uur, een 26-jarige Baarnaar aangehouden voor het plegen van een vernieling.

De man had een conflict gekregen met anderen tijdens het bezoeken van een horecagelegenheid aan de Laandwarsstraat. Door portiers van deze gelegenheid was de man vervolgens buiten gezet. Dit werd niet gewaardeerd door de verdachte waarna hij tegen de toegangsdeur schopte. Deze raakte hierdoor beschadigd. Hij werd aangehouden en na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed

SOEST De politie heeft zaterdagmorgen 20 november, om 03.30 uur, een 28-jarige inwoner van Soest aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man bestuurde zijn personenauto op de Vermeerlaan en werd gecontroleerd.

Hij bleek 420 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben terwijl de grens ligt op 220 ug/l.

Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur en een proces-verbaal.