Heuvelrug 12.10 uur

Utrecht 20-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Hagenaar aangehouden voor bedreiging

VEENENDAAL Een 47-jarige inwoner uit Den Haag is donderdagavond 18 november aangehouden op verdenking van bedreiging. De man wordt verdacht van het telefonisch bedreigen van vrouwen uit met name Veenendaal.

Bij de politie in Veenendaal kwamen enkele weken geleden meldingen binnen van vrouwen die door een onbekende man gebeld waren. Deze man zette de vrouwen onder druk door te vertellen over vervelende familieomstandigheden en begon vervolgens vragen te stellen over onder meer de kleding die zij droegen. Binnen enkele dagen volgden tien van dergelijke meldingen.

Door de recherche van het district Heuvelrug is vervolgens een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar de 47-jarige Hagenaar. De man werd in zijn woonplaats aangehouden en door rechercheurs van het district Heuvelrug verhoord.

De verdachte bekende de telefonische bedreigingen. De man verklaarde eveneens dat hij volstrekt willekeurig belde. De gesprekken voerde hij vanuit Den Haag. Hij is nooit in de omgeving van Veenendaal geweest, alhoewel de verdachte dat in de telefoongesprekken wel liet doorschemeren.

De man zit nog vast.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Heeft de politie op vrijdag 19 november, van 13.10 tot 14.30 uur, een snelheidscontrole uitgevoerd op de Parallelweg.

Bij de controle passeerden 327 automobilisten de radarapparatuur, waarvan 47 bestuurders de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur overschreden.

De hoogst gemeten snelheid lag op 76 kilometer per uur.

Verlichtingscontrole

VEENENDAAL Heeft de politie op vrijdagavond 19 november een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Panhuis en de Zandstraat.

Vier bestuurders werden bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL Controleerde de politie op zaterdagmorgen 20 november, om 00.40 uur, een automobilist die met zijn personenauto over de Brouwerstraat reed.

Hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben want hij blies op de ademtestapparatuur 780 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Mannen aangehouden voor niet voldoen aan bevel politie

VEENENDAAL Hebben politieagenten van de horecacontrole twee mannen uit Veenendaal en Ederveen aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering door de agenten.

De verdachten, respectievelijk 28 en 23 jaar oud, hielden zich op in het centrum aan de Markt. Beiden waren behoorlijk onder invloed van alcohol en waren lastig bij één van de horecagelegenheden. De 28-jarige inwoner van Veenendaal mocht van de portier niet meer naar binnen omdat hij duidelijk uit was op ruzie. Omdat de man op vordering van de politie niet wilde weggaan werd hij aangehouden. Zijn vriend, de 23-jarige inwoner van Ederveen, bemoeide zich met het werk van de agenten en wenste zich ook niet te verwijderen. Ook hij werd aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Beiden zijn ingesloten in het politiebureau.