Politie Groningen

Persberichten zaterdag 20 november 2004

Provincie Groningen 20-11-2004 -

Harkstede: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagavond aan de Hamweg in Harkstede een 31-jarige man uit Harkstede aangehouden. De man bestuurde een bestelbus en raakte met zijn wagen in de berm. Hij wist dit te corrigeren maar bleef ook daarna, naar waarneming van een burger politiepatrouille, ongecontroleerd rijden. Bij een controle bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.32 promille alcohol werd gemeten. De verdachte is na verhoor met een rijverbod van 6 en een proces-verbaal voor rijden onder invloed heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zandeweer: auto tegen lichtmast
Een 24-jarige automobilist uit Uithuizen raakte vrijdagnacht met zijn auto in de berm van de Provinciale Weg N999 in Zandeweer. De auto kwam na tegen een lichtmast te zijn gebotst tot stilstand. De bestuurder is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. Omdat hij gedronken had is er van hem een bloedproef genomen. De auto is door een berger weggesleept.

Leek: ongevallen door gladheid
Tijdens een hevige hagelbui ontstonden vrijdagavond rond 23.00 uur drie ongevallen op de zuidelijke rijbaan van de A7 bij Leek. Bij de ongevallen waren vijf autos betrokken. De bestuurders van de wagens raakten tengevolge van de gladheid de controle over de autos kwijt en gleden van de weg of botsten tegen een vangrail. Een 30-jarige automobilist uit Den Haag, een 44-jarige man uit Assen en twee 20-jarige mannen uit Drachten en Boornbergum raakten bij de verschillende botsingen gewond. Ze zijn met nek, borst- en hoofdletsel naar verschillende ziekenhuizen gebracht. De A7 is ongeveer 2 uur voor het verkeer afgesloten geweest. De beschadigde autos zijn door een berger afgevoerd.

Niebert: gewonde bij ongeval
Bij een éézijdig ongeval op de Halbe Wiersmaweg in Niebert is vrijdagavond een 29-jarige automobilist uit Groningen gewond geraakt. De man raakte door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt en botste tegen een boom. Het slachtoffer kwam bekneld in zijn zwaar beschadigde auto te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met ernstig rug- en inwendig letsel naar een ziekenhuis gebracht. Van de man is een bloedproef genomen. De auto is door een berger afgevoerd.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht in de Oosterstraat in Groningen een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting van een taxichauffeur. Politiemensen zagen de man uit een taxi stappen en wegvluchten nadat hij een cafetaria had bezocht. Een taxichauffeur achtervolgde de man. Uit onderzoek bleek dat de man de taxichauffeur vermoedelijk had opgelicht en hem op slinkse wijze enkele tientallen euros afhandig had gemaakt. De verdachte vluchtte een café binnen maar kon daar worden aangehouden. Hij werd meegenomen en ingesloten. Hij bleek een geldbedrag van enkele tientallen euros in zijn kleding te hebben verstopt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: bestuurster brommobiel gewond
Een 73-jarige vrouw uit Eelde is vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de S.O.J. Palmelaan in Groningen. De vrouw bestuurde een brommobiel en botste, vermoedelijk door slecht zich tengevolge van condensvorming, tegen een middengeleiding. Daardoor kantelde de brommobiel en viel tegen een passerende auto, bestuurd door een 31-jarige man uit Groningen, aan. Diens auto liep lichte schade op. De brommobielster is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. Haar voertuigje is door een berger weggesleept.

Groningen: aangehouden man moet nog zitten
Aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie vrijdagmiddag een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was, omdat hij zich niet aan de huisregels wilde houden, een horecagelegenheid uitgezet. Buiten bedreigde hij medewerkers van het café. Gewaarschuwde agenten namen de verdachte mee naar het bureau. Daar bleek dat de man nog ruim 700 euro aan een niet betaalde boete had openstaan en dat hij nog een gevangenisstraf van 12 dagen moest uitzitten.