Politie Drenthe

zaterdag

Assen 20-11-2004

Veroorzaker aanrijding met letsel doorgereden
WIJSTER Een 84-jarige autobestuurder uit Wijster is gisteravond aangehouden omdat hij door reed na een aanrijding. Bij deze, gistermiddag op de Sportweg ontstane aanrijding, raakte een in Spier wonende fietsende jongeman (leeftijd onbekend), gewond aan zijn knie. De automobilist wilde een groep fietsers passeren en raakte daarbij de fietsende jongen die daardoor ten val kwam. De jongen en zijn fiets werden hierna overreden door de door de man bestuurde auto. De bestuurder, die direct na de aanrijding, werd aangesproken door een getuige voelde zich niet schuldig aan de aanrijding en reed door. De man verklaarde het gevaarlijke rijgedrag van de groep fietsers als oorzaak van de aanrijding. Na overleg met het OM werd de man gisteravond in zijn woning aangehouden. De jongeman moest zich onder doktersbehandeling stellen in het Bethesdaziekenhuis.

Alcomobilisten
ASSEN Gisteravond is een 37-jarige inwoner van Erica bekeurd voor het rijden onder invloed. De man reed in zijn auto over de Zuidersingel toen hij door de politie gecontroleerd werd. Hij blies 430 ug/l.

DALEN Tijdens een alcoholcontrole op de Burgemeester Fonteinstraat werd vannacht een 37-jarige vrouw uit Nieuwlande bekeurd. De vrouw blies 590 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

EMMEN Op de Alerderbrink liep vannacht een 24-jarige automobilist uit Emmen tegen de lamp. De man blies 365 ug/l. en werd eveneens bekeurd.

EMMEN Een 34-jarige Emmenaar werd vannacht op de Weerdingerstraat in zijn auto gecontroleerd. De man blies 645 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een dagvaarding.

Twee jongemannen aangehouden voor vernieling en poging tot inbraak VRIES Twee 18-jarige jongemannen uit Assen zijn vannacht aangehouden. Ze worden ervan verdacht een slot van een toegangsdeur van een wooncentrum van ouderen aan de Tynaarlosestraat te hebben vernield. De mannen werden kort hierna lopend aangetroffen op de Veltenburgerdijk. Na onderzoek bleek tevens dat ze eerder op de avond aangesproken waren door de politie omdat ze verdacht werden van vernieling van een ruit van een bushokje aan de Nieuwe Rijksweg. Daarbij gaven ze een valse naam op. Ze werden ingesloten en onderzoek volgt.

Winkeldiefstallen
MEPPEL Een 20-jarige vrouw uit Ruinerwold is gistermiddag aangehouden terzake winkeldiefstal. De vrouw nam bij een schoenenzaak aan de Hoofdstraat een paar suède laarzen weg ter waarde van 49,95 euro.

EMMEN Een 22-jarige man uit Klazienaveen werd gistermiddag bij een bouwmarkt betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Aan de Nijbracht nam hij diverse goederen ter waarde van 75 euro weg.

Aanhouding na mishandeling
MEPPEL Een 18-jarige jongen uit Nieuwegein is vannacht aangehouden terzake mishandeling. In een café op het Prinsenplein sloeg hij een 19-jarige jongeman uit Veeningen met een glas op het hoofd. Dit gebeurde tijdens een ruzie tussen meerdere jongeren in het café. Door getuigen werd gemeld dat het slachtoffer zich niet met de ruzie bemoeide en zonder enige oorzaak geslagen werd. De verdachte werd ingesloten en zal vandaag gehoord worden.

Huiselijk geweld
DIEVER Een 42-jarige man uit Diever is gisteravond aangehouden terzake huiselijk geweld. De hulp van de politie werd ingeroepen door zijn 41-jarige vriendin. De man werd ingesloten.

Man bekeurd voor belediging politie
EMMEN Een man die vannacht de politie aan de Minister Kanstraat beledigde is aangehouden. De politie was daar om in een melding van lawaaioverlast te bemiddelen. Toen op straat met een groep aanwezige mensen gesproken werd vond een onder invloed verkerende 21-jarige man uit Erica het nodig de politie te beledigen. Hij werd bekeurd voor het beledigen van de politie en openbare dronkenschap. De man werd ingesloten en vanmorgen gehoord. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52528707