Binnensticht 12.20 uur

Utrecht 20-11-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Overval

ZEIST Op vrijdag 19 november, om 10.00 uur, vond er bij een juwelier op de Slotlaan een gewapende overval plaats.

Twee onbekende mannen betraden de winkel en bedreigden het aanwezige winkelpersoneel met een vuurwapen. Nadat één van de verdachten een hoeveelheid sieraden had buitgemaakt vertrokken beide verdachten op een grijze bromfiets.

Deze bromfiets werd later verlaten teruggevonden op de Professor Lorentzlaan. De verdachten werden niet meer in die omgeving aangetroffen.

De politie stelt een onderzoek in.

Het signalement van de onbekende daders luidt:


- De eerste verdachte betrof een man, lichtgetint uiterlijk, ongeveer 20 à 25 jaar oud, 1.80 meter lang, spits gezicht en normaal postuur. De man was gekleed in een zwart jack en zwarte broek en droeg op zijn hoofd een donkerkleurig petje met een kleine klep.


- De tweede verdachte betrof een man, lichtgetint uiterlijk, ongeveer 1.85 à 1.90 meter lang, gekleed in donkere kleding. Ook deze verdachte droeg een donkergekleurd petje, mogelijk van het type baseball-cap.

Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via de anonieme meldlijn 0800-7000.

Jongen gooit met eikels naar autos

ZEIST De politie heeft vrijdagmiddag 19 november, om 16.40 uur, een 8-jarige jongen uit Zeist aangehouden omdat hij met eikels had gegooid naar passerende autos op de Weteringlaan.

Een van de automobilisten, een 38-jarige inwoner van Utrecht, had de jongen in de kraag gevat toen ook zijn auto door een eikel was geraakt.

Tengevolge van het gooien was in het portier van de auto een lichte deuk ontstaan.

De politie heeft de jongen teruggebracht naar zijn ouders. De schade aan de auto wordt door de ouders vergoed.

Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering politie

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft zaterdagmorgen 20 november, om 22.05 uur, een 42-jarige inwoner van Driebergen-Rijsenburg, aangehouden omdat hij niet deed wat de politie van hem wilde.

In verband met een ongeval op de Arnhemsebovenweg had de politie een afzetting gemaakt bij de spoorwegovergang. De man wilde de afzetting toch passeren en wenste niet terug te gaan. De verdachte, die onder invloed van alcohol was, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal.

Dodelijk verkeersongeval

GROENEKAN Op zaterdagmorgen 20 november, om 01.10 uur, vond er op de spoorwegovergang aan de Groenekanseweg een aanrijding plaats tussen een overstekende personenauto en een naderende trein.

De trein was onderweg van Utrecht naar Hilversum en kwam enkele honderden meters na de aanrijding tot stilstand. De automobilist, een 28-jarige inwoner van Hilversum, bleek tengevolge van de aanrijding al te zijn overleden.

De politie en de spoorwegpolitie stellen een onderzoek in naar de toedracht.