Lekstroom 13.30 uur

Utrecht 20-11-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Politie onderzoekt melding over explosieven

NIEUWEGEIN Een melding over de aanwezigheid van explosieven in een personenauto op de Markt heeft geleid tot de aanhouding van drie verdachten.

De politie kreeg op vrijdagavond 19 november, rond 20.05 uur, de melding dat er in een op de Markt geparkeerde personenauto een hoeveelheid explosieven lag.

Tijdens de observatie van de auto kwamen twee mannen naar de auto toelopen die hierna werden aangehouden. Het ging hierbij om twee mannen, afkomstig uit voormalig Joegslavie, respectievelijk 30 en 33 jaar oud.

In afwachting van de komst van het EOC werd de omgeving rond de geparkeerde auto afgezet en werden brandweer en ambulance achter de hand gehouden.

Medewerkers van het EOC hebben de auto vervolgens op explosieven onderzocht maar troffen hierbij niets aan.

De omstandigheden rond de melding riep bij de politie zoveel vragen op dat besloten werd ook de melder, een 25-jarige inwoner uit Nieuwegein, aan te houden.

Alle verdachten zijn ingesloten en de recherche van het district Lekstroom onderzoekt de zaak.

Inbreker opgepakt

IJSSELSTEIN Naar aanleiding van een onderzoek heeft de politie vrijdag omstreeks 13.30 uur een 19-jarige man uit IJsselstein aangehouden wegens het in bezit hebben van gestolen goederen en illegaal vuurwerk. De man bekende de gestolen goederen te hebben verkregen na een inbraak. Hij zit vast op het politiebureau en wordt nader verhoord.

Tasjesroof

IJSSELSTEIN - Een 36-jarige vrouw uit IJsselstein werd donderdagavond rond 18.30 uur op de oversteek Clinkhoeff en Eurovisieplein beroofd van haar tas. De dader kwam haar achterop lopen en rukte aan haar tas, waardoor het hengsel brak en de dader er met haar tas vandoor ging. De vrouw liep gillend over het Eurovisieplein achter de dader aan, maar die wist te ontkomen via een onderdoorgang van een flat in de richting van De Baan.

Mogelijk dat getuigen het voorval hebben gezien of de man hebben zien wegrennen. Van de dader is geen duidelijk signalement: de dader droeg in elk geval een donkerkleurige driekwart jack met capuchon over het hoofd, geschatte lengte 1,65m.

De politie van district Lekstroom wil graag in contact komen met getuigen via telefoonnummer 0900 8844.

Boete voor hinderlijk gedrag in tram

IJSSELSTEIN Twee jongens uit IJsselstein in de leeftijd van 15 en 17 jaar zijn vrijdagavond rond 22.00 uur beboet wegens hinderlijk gedrag in de tram, w.o. schreeuwen en duwen. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en na verhoor weer naar huis gestuurd. De politie heeft de ouders op de hoogte gebracht.

Aanrijding

NIEUWEGEIN - Een 18-jarige zwangere vrouw uit Breukelen is vrijdagavond omstreeks 19.00 uur betrokken geraakt bij een verkeersongeval en ter controle opgenomen in het ziekenhuis. De auto waarin zij zat werd bestuurd door een 19-jarige Nieuwegeiner, ook hij is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

De 19-jarige man reed over de s Gravenhoutseweg en wilde linksaf afslaan richting de Plettenburgerlaan. Door nog onbekende oorzaak ontstond op de kruising een aanrijding met een voertuig dat bestuurd werd door een 22-jarige man uit Nieuwegein. Beide voertuigen waren beschadigd en moesten worden weggetakeld.