Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, zaterdag 20 november

Alkmaar 20-11-2004 - 14.00 uur

Automobilist ziet bromfietsster over het hoofd

Heerhugowaard, vrijdag 19 november 2004.

Een 18-jarige vrouw uit Heerhugowaard is omstreeks 18.00 uur met beenletsel opgenomen in het ziekenhuis nadat ze was aangereden door een 34-jarige automobilist uit Nieuwe Niedorp. De auto reed over de Middenweg en kwam uit de richting van de Vondellaan. Bij de kruising met de Esdoornlaan sloeg de man linksaf. Hij zag daarbij de bromfietsster, die hem over dezelfde weg tegemoet kwam, over het hoofd. Door de botsing kwam de vrouw op de bromfiets ten val en liep zij beenletsel op.

Man aangehouden na bedreiging

Alkmaar, zaterdag 20 november 2004.

Gisteravond heeft de politie een 38-jarige man uit Alkmaar in zijn woning aangehouden. Hij had een kennis van hem bedreigd omdat die zijn ex-vriendin zou helpen. De verdachte stalkt de aangever al 6 weken lang. Hij belt hem vaak op en staat regelmatig bij hem op het erf. De verdachte is voor de nacht ingesloten. Vanmorgen heeft hij een bekennende verklaring afgelegd en is hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Vuurwerk aangetroffen na aanhouding

Alkmaar, zaterdag 20 november 2004.

Vannacht omstreeks 04.40 uur hebben agenten op de Lorreinenlaan een 22-jarige man uit Alkmaar aangehouden na een vermeende bedreiging van zijn 21-jarige vriendin uit die plaats. Ze waren samen uit geweest en de vriendin was dronken en ziek. De man belde de ambulance en daarbij hoorde de centralist dat de vriendin met de dood bedreigd werd. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis en de man moest mee naar het bureau. Bij een onderzoek in de woning van de man troffen agenten drie dozen met illegaal vuurwerk aan met een straatwaarde van 300 euro. Het ging hierbij ondermeer om zogenaamde widowmakers. De man heeft toegegeven het knalwerk de afgelopen week in België te hebben gekocht. Tevens werden in de woning vijf wietplanten aangetroffen. De verdachte ontkent zijn vriendin te hebben bedreigd. Zij wist daar ook niets meer van. Er zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Door gladheid van de weg

Starnmeer, zaterdag 20 november 2004.

Vannacht omstreeks 05.00 uur verloor een 50-jarige automobilist uit Amsterdam de macht over het stuur op de kruising Provincialeweg-Starnmeerdijk. Het eenzijdige ongeval ontstond vermoedelijk door een glad wegdek. De man rolde met zijn voertuig het talud af. Zijn bedrijfsauto raakte flink beschadigd en hij werd met rugpijn opgenomen in het ziekenhuis.