Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, zaterdag 20 november

Den Helder 20-11-2004 - 14.00 uur

Drankrijder na slingerend rijgedrag aangehouden

Schagen, vrijdag 19 november 2004.

Omstreeks 19.30 uur werd een 46-jarige automobilist uit t Veld aangehouden op de Nieuwe Laagzijde. Agenten hadden daarvoor gezien dat de man slingerend reed over de N241 en dat hij later op de Stationsweg twee maal de stoeprand raakte. Hij blies aan het bureau 470 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Inbraken in woningen

Schagerbrug, zaterdag 20 november 2004.

Vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag is er respectievelijk in gebroken in een woning aan de Schagerweg en de N.T. Hopmanstraat. Op de Schagerweg kwam men binnen na het openbreken van een keukenraam. Er werd op het eerste gezicht niets weggenomen. Bij de Hopmanstraat werd s nachts een beurs met wat euros, een mobiele telefoon en een portemonnee met daarin ondermeer een flink bedrag aan euros meegenomen. Hier kwamen de daders binnen na het afbreken van het cilinderslot van de achterdeur, de zogenaamde Bulgaarse methode. De bewoner lag boven te slapen en merkte niets.

Vier drankrijders door politie van de weg gehaald

Den Helder, zaterdag 20 november 2004.

Tijdens routinecontroles in de nacht heeft de politie vier alcomobilisten onderschept. Een 42-jarige man uit Den Helder reed met hoge snelheid door de stad. Daarbij negeerde hij een rood licht en werd aangehouden op de Hoofdgracht. Hij blies aan het bureau 320 ug/l. Een 38-jarige man uit Den Helder reed 85 kilometer per uur door de bebouwde kom en kon op de Timorlaan aan de kant worden gezet. Hij blies aan het bureau 400 ug/l. Een 57-jarige man uit Den Helder reed slingerend en met onregelmatige snelheid. Hij werd op de Sportlaan gecontroleerd en blies aan het bureau 520 ug/l (tot 220 toegestaan). Deze drie bestuurders kregen een proces-verbaal.

Een 45-jarige man uit Sint Maartensvlotbrug kreeg controle op de Rijksweg N9. Hij stonk naar de drank maar weigerde mee te werken aan de verplichte ademanalyse. Derhalve werd zijn rijbewijs ingenomen.