Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, zaterdag 20 november

Hoorn 20-11-2004 - 14.00 uur

Aanhouding na poging inbraak

Hoogwoud, zaterdag 20 november 2004.

Vannacht om 01.50 uur meldde de bewoner van een woning aan de Pieter Bossenstraat dat twee mannen probeerden de garage open te breken. Toen de politie kort hierna arriveerde reden de verdachten juist in een auto weg. Tijdens de achtervolging doofden de verdachten de verlichting van hun voertuig. Ze lieten de auto op een erf aan de Herenweg achter en verstopten zich achter een bedrijvencomplex. Agenten wisten hen toch te vinden en ze werden aangehouden. De bestuurder van de auto bleek tevens te hebben gedronken. Hij blies 485 ug/l (tot 220 toegestaan). De verdachten, respectievelijk 19 en 21 jaar oud en afkomstig uit Hoogwoud en Opmeer, zijn in verband met het verdere onderzoek ingesloten.

Aanhouding na huiselijk geweld

Hoorn, vrijdag 19 november 2004.

Een vrouw uit Hoorn heeft zich bij de politie gemeld omdat ze al jaren wordt mishandeld door haar 34-jarige man. In de middag kreeg zij weer klappen van hem waarna ze het huis uitvluchtte met haar twee kinderen. Agenten keken uit naar haar man die in een auto was weggereden. Hij werd op de Gording aangehouden. De man is in verband met het verdere onderzoek ingesloten. Hij bleek tevens te rijden zonder geldig rijbewijs.

Inbraak woning

Oosterblokker, vrijdag 19 november 2004.

Aan het eind van de middag is er ingebroken in een woning aan de Oosterblokker. Men is binnen gekomen na het met grof geweld openbreken van de achterdeur. Uit de woning werd ondermeer een kluis gestolen met daarin sieraden, geld, bankpassen en documenten.

Drankrijder

Wervershoof, zaterdag 20 november 2004.

Een 21-jarige automobilist uit Wervershoof werd omstreeks 03.00 uur gecontroleerd op de Raiffeisenlaan. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en blies aan het bureau 375 ug/l. De man krijgt een proces-verbaal.