1e persbericht van zaterdag 20 november 2004

Eindhoven 20-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Zwerver komt inbraken opbiechten

Vrijdagavond rond 18.00 uur heeft een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zich gemeld bij de politie in Eindhoven. Hij kwam enkele inbraken en diefstallen opbiechten met als reden dat de weersverwachting voor de komende dagen slecht zou zijn. De man bekende een inbraak in een kantine, twee inbraken in een restaurant en inbraken in autos, allemaal afgelopen weken gepleegd in Eindhoven. De inbreker heeft zijn zin gekregen en is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Overval op parfumerie en schoenenzaak

Een onbekende man heeft vrijdagavond rond 18.00 uur een overval gepleegd op een parfumerie aan de Demer. Nadat alle klanten buiten waren ging de man naar de caissière, dreigde hij dat hij een vuurwapen bij zich had en eiste hij de inhoud van de kassa. De caissière heeft de man het geld gegeven waarna hij verdween in de richting van de Witte Dame.

Een kwartier daarvoor had, vermoedelijk de zelfde man, geprobeerd een schoenenzaak aan de Rechtestraat te beroven. Ook daar bedreigde hij een personeelslid door voor te doen alsof hij een vuurwapen bij zich had. Omdat de verbouwereerde verkoopster de kassa niet open kreeg probeerde de man dat zelf. Toen hem dat niet lukte verdween hij zonder buit.

Eindhoven: Bromfietser botst tegen betonnen afzetting

Een 18-jarige bromfietser uit Wintelre is vrijdagavond rond 21.45 uur op de Hastelweg met zijn bromfiets tegen een betonnen wegafzetting gebotst. De bromfietser liep een gecompliceerde beenbreuk op en is naar een ziekenhuis gebracht. Ter plaatse waren wegafzettingen geplaatst en gold een geslotenverklaring voor het verkeer.

Eindhoven: 58 bonnen bij verkeerscontroles

Vrijdagavond heeft de politie verkeerscontroles gehouden in de binnenstad van Eindhoven. Er zijn 58 bekeuringen uitgeschreven. Het merendeel van de bonnen viel ten deel aan fietsers die de verlichting van hun rijwiel niet in orde hadden.

Valkenswaard: Klokken gestolen bij inbraak

Vrijdagavond rond 20.15 uur is ingebroken bij een woning aan de Norbertusdreef in Valkenswaard. Met grof geweld werd de voordeur van de woning opengebroken. De inbrekers hebben onder meer twee klokken, een flatscreen en audioapparatuur gestolen.

Geldrop: Dronken bromfietser levert rijbewijs in

Vrijdagavond rond 20.30 uur is op de Beneden Beekloop een 45-jarigeEindhovenaar aangehouden. Politieagenten zagen hem met zijn brommer over de weg slingeren. Hij bleek dronken. Bij een ademtest op het politiebureau werd een alcoholpromillage van 1,85 vastgesteld. De bromfietser, die in het bezit was van een rijbewijs heeft dat moeten inleveren. Bovendien is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Beek en Donk: Dronken automobilist veroorzaakt verkeersongeval

Vrijdagavond rond 20.45 uur heeft een 43-jarige inwoner van Berghem met zijn auto een verkeersongeval veroorzaakt op de Bosscheweg in Beek en Donk. Hij wilde links afslaan en liet een auto die hem tegemoet kwam, bestuurd door een 69-jarige man uit Aarle Rixtel, niet voor gaan. Na de aanrijding ging de man uit Berghem er te voet vandoor. Hij werd even later door gewaarschuwde politieagenten aangehouden. De man was dronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat hij een alcoholpromillage van 1,8 had. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.