NOVA
20 november 2004

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Hirsi Ali
Ze is een van de belangrijkste deelnemers aan het debat over integratie van moslims in Nederland; ze voert met name een kruistocht tegen de discriminatie van moslimvrouwen. Kamerlid Hirsi Ali betaalt voor die kritische rol een hoge prijs. Al tijden kan ze niet zonder bewakers de straat op en sinds de doods-bedreigingen aan haar adres na de moord op Van Gogh zit ze ondergedoken. Een portret en reacties van vrienden van Hirsi Ali.

Hielprik
Baby's krijgen vlak na de geboorte een hielprik. Daarbij wordt bloed afgenomen dat wordt onderzocht op drie erfelijke afwijkingen. Er zijn echter veel meer aandoeningen waar naar gekeken moet worden, vindt de Gezondheidsraad. Zoals stofwisselingsziekten, waar jaarlijks zo'n vierhonderd kinderen mee worden geboren. De raad wil dat het screeningspakket van de hielprik met tien tot twintig ziektes wordt uitgebreid.

Popmuziek
De poppodia in Nederland hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Tegen alle verwachtingen in gaan niet de jongeren naar concerten, maar vooral ouderen. En daarvan kunnen de podia niet bestaan. Ze doen wat ze kunnen om ook een jonger publiek aan te trekken, maar dat blijkt niet zo simpel.

Presentatie: Maartje van Weegen

(Onderwerpen onder voorbehoud)

----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3
Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.