Persberichten zaterdag

's-Hertogenbosch 20-11-2004

MAN AANGEHOUDEN BIJ WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag is een 35-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd in een winkel Achter het Stadhuis in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij een paar handschoenen wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

MAN MOET NOG BETALEN

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond werd op het Polsbroek in 's-Hertogenbosch een bromfietser gecontroleerd. Bij deze controle bleek, dat de man die achterop zat, een 20-jarige man uit 's-Hertogenbosch, nog een boete van 196,03 euro moest betalen voor eerdere overtredingen. De man is aangehouden en ingesloten. Als de man niet betaalt, zal hij een hechtenis moeten ondergaan van 6 dagen.

VERLICHTINGSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond is op de Chr. Huygensweg en op Polsbroek in 's-Hertogenbosch een verlichtingscontrole gehouden. Bij de controle zijn 45 fietsers bekeurd omdat ze geen verlichting hadden. De controle werd uitgevoerd in het kader van de provinciale actie op het verlicht fietsen.

JONGEREN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

's-Hertogenbosch - Van Vrijdag op zaterdag even voor middernacht werd een vechtpartij gemeld op de Parade in 's-Hertogenbosch. Toen de politie ter plaatse kwam waren de vechten al verdwenen. Uit verklaring van getuigen bleek dat er een flinke vechtpartij had plaats gevonden waarbij enkele jongeren gewond waren geraakt. Door een van de getuigen was een ploertendoder van een van de vechtenden afgenomen. Korte tijd later werden vier jongeren in de leeftijd van 21 tot 23 jaar uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Ook werden drie jongeren van 16 en 17 jaar uit Vught aangehouden. Een aantal van de jongeren was gewond geraakt. Twee jongeren uit Vught waren zodanig gewond dat ze in het ziekenhuis behandeld moesten worden. De twee groepen jongeren bleken met elkaar slaags te zijn geraakt op de Parade. Het zevental is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. De oorzaak van de vechtpartij is niet duidelijk.

WONINGINBREKER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Van vrijdag op zaterdag even na middernacht werd door getuigen gemeld dat er werd ingebroken in een woning aan de Vijverberg in 's-Hertogenbosch. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen waren de inbrekers net weggerend. In de omgeving werd een 19-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Bij de man werden spullen aangetroffen die er op wezen dat hij bij de inbraak betrokken was. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 03.30 uur, werd op de Helftheuvelweg in 's-Hertogenbosch een 25-jarige man uit Heusden bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 1 uur.

-----
's-Hertogenbosch - Dezelfde nacht even voor 05.00 uur werd op de Antoon der Kinderenlaan in 's-Hertogenbosch een 24-jarige man voor hetzelfde feit bekeurd. Hij kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 3 uur.

WONINGINBREKERS AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 05.30 uur werd gemeld dat er werd ingebroken in een woning aan de Lange Tuinstraat in 's-Hertogenbosch. Van de woning werd een ruit vernield. De bewoners die thuis waren, werden hierdoor wakker. De inbrekers waren inmiddels met een auto vertrokken en er een jongen was achtergebleven. Door politiemensen werd bij het pand een 18-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Op de Rompertsebaan werd de auto waarin de andere waren weggereden aangehouden. De drie jongeren, 19 tot 21 jaar uit 's-Hertogenbosch, werden aangehouden. Een van de jongeren bleek ook nog een boete van 192 euro te moeten betalen. Het viertal is voor verder onderzoek ingesloten.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

Vught - Vrijdagmiddag is een 82-jarige vrouw uit Vught bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw stak de rijbaan van de Kapellaan in Vught over waarbij ze werd aangereden door een auto bestuurd door een 77-jarige vrouw uit sint Michielsgestel. De vrouw uit Vught is met hoofd- en armletsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Oedenrode - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 03.00 uur, werd op de Zwembadweg in Sint Oedenrode een 24-jarige vrouw uit Son bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de vrouw ook een rijverbod van 1 uur.

FIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

Uden - Vrijdagmiddag is een 63-jarige fietser uit Uden bij een ongeval gewond geraakt. Op de kruising violierstraat - President Kennedylaan in Uden reed de man tegen een stilstaande bestelauto van een 42-jarige man uit Uden. De fietser kwam daarbij ten val en is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

JONGEN GEWOND BIJ ONGEVAL

Boekel - Van vrijdag op zaterdag, kort na middernacht, is een 17-jarige jongen uit Nijmegen bij een ongeval gewond geraakt. De jongen zat samen met vier anderen in een auto, die over de Broeder Hogardstraat in Boekel reed. Omdat de bestuurder de weg niet wist stopte hij bij een betelauto, waarbij hij de auto in de deels in de berm parkeerde en de alarmlichten aanzette. Terwijl de man de weg stond te vragen kwam over die weg een auto aanrijden, bestuurd door een 23-jarige man uit Boekel. Deze auto reed achter tegen de stilstaande auto. Door de klap werd de stilstaande auto tientallen meters weggeduwd. De 17-jarige jongen die achter in de auto zat raakte bij het ongeval gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis.
De jongen moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Beide auto's werden zwaar beschadigd.

ZWAAR GEWONDE BIJ ONGEVAL

Veghel - Zaterdagmorgen is een 19-jarige vrouw uit Berkel Enschot zwaar gewond geraakt bij een ongeval. Ze zat in een auto, die bestuurd werd door een 22-jarige man uit Veghel. Ze reden over de Vorstenbosscheweg in Veghel. Daar is de auto in de slip geraakt en dwars op de weg terechtgekomen. Daar werd de auto aangereden door een auto bestuurd door een 23-jarige man uit Veghel. De vrouw moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Personeel van de Traumahelikopter hebben samen met het personeel van de ambulancedienst de vrouw gestabiliseerd De 22 jarige bestuurder is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. De vrouw is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Catharinaziekenhuis in Eindhoven.

ANTENNES GESTOLEN VAN AUTO'S

Uden - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn van zo'n vijfentwintigtal auto's die geparkeerd stonden in Uden de autoantennes gestolen. De auto's stonden geparkeerd aan het Zicht, Rondeel, Akker en Toetimmerke. De antennes blijken steeds van de auto's te zijn geschroefd.

RIJDEN ONDER INVLOED MET GEVOLGEN

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 03.00 uur, werd op de Molenstraat in Oss een 31-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 10 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal de man moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA). De kosten van deze meerdaagse cursus, 506,46 euro moeten door de overtreder zelf worden betaald. Korte tijd later troffen politiemensen de man opnieuw aan achter het stuur van een auto. Ze zagen de man over de Bram van den Berghstraat rijden. Het lukte de politiemensen de man klem te rijden. De man werd opnieuw bekeurd, maar nu ook voor het rijden terwijl hij een rijverbod heeft en zijn rijbewijs is ingevorderd.

GLAASJE OP

Oss - Dezelfde nacht, even voor 04.00 uur, werd op de Oude Molenstraat in Oss een 20-jarige man uit Oss voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

Heeswijk Dinther - Zaterdagmorgen rond 08.30 uur werd een ongeval gemeld op de Gouverneursweg in Heeswijk Dinther. Ter plaatse bleek een 23-jarige vrouw uit Veghel met haar auto van de weg te zijn geraakt en tegen een boom te zijn gereden. De vrouw raakte bij het ongeval licht gewond. Bij controle bleek dat de vrouw te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor is ze bekeurd. Naast deze bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 5 uur en zal ze moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA). De kosten van deze meerdaagse cursus, 506,46 euro moeten door de overtreedster zelf worden betaald.

JONGEN AANGEHOUDEN

Cuijk - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 18-jarige jongen uit Cuijk aangehouden. De jongen was uit een horecagelegenheid aan de Maasstraat in Cuijk verwijderd omdat hij zich daar misdroeg. Buiten de horecagelegenheid bleef de jongen zich misdragen en ging hij verschillende mensen te lijf. De jongen is aangehouden. Na verhoor is hij in de vroege ochtend heengezonden.

MAN MISHANDELD

Cuijk - In de nacht van vrijdag op zaterdag troffen politiemensen op de Maasstraat in Cuijk een 18-jarige jongen uit Cuijk liggend op straat aan. De jongen bleek buiten bewustzijn te zijn. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer. Volgens getuigen zou de jongen door een nog onbekende man geslagen zijn. De politie stelt een onderzoek in.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Boxmeer - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 31-jarige man uit Boxmeer aangehouden. De man had in een horecagelegenheid aan de Steenstraat in Boxmeer vernielingen aangericht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

VRACHTAUTOBESTUURDER GEWOND BIJ ONGEVAL

Haps - Zaterdagmorgen is een 20-jarige man uit Brunssum gewond geraakt bij een ongeval. De man reed rond 06.00 uur met een vrachtauto over de Oeffeltseweg in Haps. Dor plotseling optredende gladheid slipte de vrachtauto en kwam deze op zijn kant in de sloot terecht. De 20-jarige bestuurder liep bij het ongeval hoofdletsel op en is overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.