Politie Rotterdam Rijnmond


* BRAND, POLITIEMENSEN HALEN MENSEN UIT WONING

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord - Ridderster hebben vrijdagavond twee bewoners uit een brandend pand (serviceflat) aan de Biezenkreek gehaald. Vier bewoners zijn als gevolg van ingeademde rook behandeld. De brandweer had het vuur in twintig minuten geblust.
Omstreeks halftwaalf brak er brand uit in een woning op de eerste verdieping aan de Biezenkreek. De bewoner van het pand riep op de galerij om hulp, waarop de hulpdiensten werden gealarmeerd door twee mannen. Politiemensen waren snel ter plaatse en zagen de vlammen uit de woning slaan. Ze renden de galerij op om de woning te bereiken. Daar zagen ze de twee mannen, 18 en 69 jaar oud, bij een open raam staan, waaruit dikke rook kwam. De twee vertelden dat een man al buiten was, maar dat er nog een vrouw binnen verbleef. Men kon niet naar binnen vanwege de dikke rook. Via het open raam hebben de politiemensen geroepen dat ze naar het raam moest komen. Op dat moment hoorden ze de vrouw om hulp roepen, waarop één van de politiemensen half in het kapotte raam is gaan hangen, waarbij zijn collega hem aan z'n benen vasthield. Op een gegeven moment zag hij een gestalte en kon hij de hand van de vrouw vastgrijpen. Ze werd door het raam naar buiten getrokken. De twee bewoners, een 87-jarige man en een 83-jarige vrouw, zijn voor behandeling van ademhalingsproblemen naar het Ikaziaziekenhuis gebracht.
Uit een woning op de 2e verdieping, boven de brandhaard, zijn nog twee mensen naar buiten gebracht. Het tweetal, en 75-jarige vrouw en een 77-jarige man zijn naar het Zuiderziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd. Een aantal andere omwonenden moest tijdelijk hun woning verlaten maar konden later weer terugkeren. De twee politiemensen zijn behandeld in het Zuiderziekenhuis. Rond tien voor twaalf gaf de brandweer het sein brand meester. De brandweer heeft het vermoeden dat het vuur is ontstaan in een televisietoestel, mogelijk als gevolg van een ingeschakelde stand-by stand.


* TWEE GEWONDEN BIJ AANRIJDING, DOORGEREDEN AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Op de Spinozaweg vond vrijdagavond een verkeersongeval plaats, waarbij een 77-jarige man en een 80-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam ernstig gewond raakten.
De man en de vrouw staken, rond negen uur, via de voetgangersoversteekplaats de Spinozaweg over. Bij het oversteken werden ze aangereden door een personenauto. De bestuurder van deze wagen reed door en liet de man en de vrouw ernstig gewond achter. Ze zijn opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum. Korte tijd later werd op de Socratesstraat een auto gezien, die de aanrijding vermoedelijk veroorzaakt had. De eigenaar van deze wagen, een 26-jarige Rotterdammer, is aangehouden als verdachte.


* CONTROLES BEROEPSVERVOER
ROTTERDAM - De Verkeerspolitie van de politie Rotterdam-Rijnmond, bureau Taxizaken, heeft vrijdagavond en een deel van de nacht, samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat een controle gehouden op het beroepsvervoer. De controle was gericht op het 'kleine vervoer' (taxi's en bestelauto's) en het 'grote vervoer' (vrachtauto's en bussen).
Er is op twee locaties gecontroleerd namelijk de Coolsingel en het Kleinpolderplein.
Op beide locaties werden in totaal 85 voertuigen gecontroleerd. Dit resulteerde in 39 processen-verbaal voor onder andere: rijtijdenwet, keuring taxameter, dagrittenstaat, tarievenlijst, chauffeurspas, taxivergunningsbewijs, ongeldige APK, gladde banden, gordelplicht, niet handsfree bellen, inbeslagname radardetector en niet goedgekeurde zendinrichting. Daarnaast werd er een automobilist aangehouden die in een gestolen auto reed. Alle gecontroleerde bestuurders legden een blaastest af.
Bij deze controles waren verschillende andere instanties aanwezig zoals: Inspecteurs personen- en goederenvervoer; Douane; Agentschap Telecom; Belastingdienst; Wegenwacht; CNC (commissie naleving cao taxivervoer)en Rijkswaterstaat die assisteerde bij het aanleggen en beveiligen van de controlelocatie Kleinpolderplein.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft vrijdagmiddag een tweetal hennepkwekerijen ontmanteld.
Omwonenden hadden geklaagd over een mogelijke hennepkwekerij in een woning aan de Brabantsestraat. Met een machtiging heeft de politie het pand betreden en binnen trof men een kwekerij aan met ongeveer 140 planten, alsmede de benodigde apparatuur. Korte tijd later verscheen de bewoner, een 29-jarige Rotterdammer. Hij is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zowel de hennep als de apparatuur zijn inmiddels vernietigd. Als gevolg van binnengekomen informatie stelde de politie tevens een onderzoek in aan de Zuidhoek. In het souterrain van de woning vond men een kwekerij met 430 volgroeide planten. Hennep en apparatuur zijn vernietigd. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld.

Middaguitgave vrijdag 19 november

* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN IN ONDERZOEK LEKSTRAAT

ROTTERDAM - In het onderzoek naar de moord op de twee prostituées op 14 oktober j.l. (de zaak Lekstraat) stuitte het onderzoeksteam in een woning in Rotterdam op een 63-jarige Rotterdammer en de 39-jarige bewoonster. De Rotterdammer was in het bezit van een bankpasje van één van de vermoorde prostituees, terwijl in de woning een grote hoeveelheid geld en een hoeveelheid verdovende middelen aanwezig waren.
Het geld en de verdovende middelen werden in beslag genomen. De man werd aangehouden als verdacht van verduistering en overtreding van de Opiumwet, terwijl ook de vrouw wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. De twee werden vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie.

Ochtenduitgave vrijdag 19 november

* AANRIJDING MET ZWAARGEWONDE
ROTTERDAM - Donderdagmiddag omstreeks kwart over vier vond op de kruising van de Dorpsweg met de Wielewaalstraat een ernstig verkeersongeval tussen twee auto's en een veertienjarige fietsster uit Rotterdam plaats. Hierbij raakte het 14-jarige meisje zwaargewond. Een 21-jarige automobiliste reed de kruising op en botste tegen een andere personenauto die werd bestuurd door een 26-jarige Rotterdammer. De man reed, als gevolg van de aanrijding, vervolgens tegen het meisje aan dat door de klap enkele meters verder op de rijbaan terecht kwam. Het slachtoffertje raakte ernstig gewond. Zij werd met hersentrauma, gebroken bekken en arm door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.
De auto van de 21-jarige vrouw, die niet verzekerd was, werd voor nader technisch onderzoek in beslag genomen. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* ACTIE ONRAAD; TWEE MESSEN EN VIJF ILLEGALE BULGAREN AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek controleerde, in het kader van actie 'Onraad' donderdagmiddag enkele horecagelegenheden, een videotheek en een callcenter aan de Zwaanshals, Zwart Jansstraat, Benthuizerstraat, Jacob Catstraat en Fabrieksstraat. In totaal werden 61 personen gecontroleerd op grond van de Wet Wapens en Munitie, waarbij twee messen in beslag werden genomen.
In een pand in de Fabriekstraat werden vier mannen en een vrouw uit Bulgarije aangetroffen, die hier in Nederland illegaal verblijven (19, 25, 26 en 34 jaar). Zij werden overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Twee mannen uit Rotterdam, 32 en 37jaar, werden aangehouden wegens overtreding van de Vreemdelingenwet (het laten werken zonder premiebetaling) en overgebracht naar het politiebureau.
Dinsdagavond 16 november jl. werden bij een integrale actie met de Deelgemeente Delfshaven in een pand op de Mathenesserweg ook zeven illegale Bulgaren aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingendienst.


* JONGEN MET MES AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster stelden donderdagavond omstreeks half negen, naar aanleiding van een melding dat er een man met een mes zou staan bij het metrostation Maashaven, een onderzoek in. In de metrohal werd een zestienjarige jongen uit Rotterdam aangetroffen, die aan het opgegeven signalement voldeed. Tijdens de fouillering van de verdachte trof de politie in zijn broeksband een groot mes aan dat werd in beslag genomen. De jongen werd op grond van de Wet Wapens en Munitie aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* ARBEIDSONGEVAL OP VISKOTTER
STELLENDAM - Donderdagmiddag omstreeks half vier vond op een viskotter liggende in de Deltahaven een ongeval plaats, waarbij een twintigjarige man uit Tholen gewond raakte. Het slachtoffer was in zijn gezicht geraakt door een staalkabel, die door nog onbekende oorzaak was losgeraakt. De man verloor hierdoor tijdelijk zijn bewustzijn. GGD-personeel vervoerde de 20-jarige Tholenaar, die een schedelbasisfractuur opliep, naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.


* MAN BEROOFD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL -Donderdagavond omstreeks half elf werd op de Kerklaan een 72-jarige man uit Capelle a/d IJssel beroofd van zijn portemonnee.
Het slachtoffer werd plotseling belaagd door drie mannen. Hij werd op de grond gegooid en vervolgens geschopt en geslagen. Eén van de mannen pakte de portemonnee uit de binnenzak van het slachtoffer waarna de berovers er vandoor gingen. Het slachtoffer wist vanuit de bosjes op te staan en een automobilist aan te spreken. Deze waarschuwde de GGD, waarna de man naar het Erasmus Medisch Centrum werd overgebracht. De politie stelt een onderzoek in.


* OPGELICHT NA INTERNETCONTACT
ROTTERDAM - Donderdagmiddag omstreeks twaalf uur werd een 23-jarige man uit Groningen in de Sint Andriesstraat voor 800 euro opgelicht. De man was via internet in contact gekomen met een verkoper van mobiele telefoons. Op het metrostation Maashaven werd hij door de verkoper en een handlanger opgehaald en naar de Sint Andriesstraat gebracht. Daar moest het slachtoffer het geld af geven, waarna de twee mannen beloofden terug te komen met de mobiele telefoons. Beide oplichters kwamen echter niet meer terug en lieten de man, 800 euro armer, achter.

Copyright © 2004 Politie Rotterdam-Rijnmond