Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaterdag 20 en zondag 21 november 2004

Autotron Najaarsbeurs voor Oldtimers ontmoetingsplek voor breed publiek

ROSMALEN - De doorgewinterde oldtimerbezitter weet dat wil hij volgend seizoen weer onbezorgd over 's heren wegen toeren, de winterperiode gebruikt moet worden voor de broodnodige onderhoudswerkzaamheden. Al dertig jaar houdt Autotron om die reden een Najaarsbeurs voor klassieke automobielen. Sleutelaars die een onderdeel aan hun pronkjuweel moeten vervangen, kunnen er bijna honderd procent van verzekerd zijn in het weekend van 20 en 21 november de cilinderkop, spruitstuk, koplamp, brandstofpomp of uitlaat in Rosmalen te zullen vinden.

Overigens zijn het niet alleen de verwoede doe-het-zelvers die het evenement al maanden met grote letters in hun agenda genoteerd hebben. Autotron wordt in november omgebouwd tot de grootste oldtimershowroom van Nederland waarin ook met de grootste zorg compleet gerestaureerde modellen in diverse prijsklassen op een nieuwe eigenaar staan te wachten. In totaal worden er op de Najaarsbeurs ruim tweehonderdvijftig auto's aangevoerd. Uit ervaring weet beursmanager Theo van Delft dat in vergelijking met de beurzen in het voorjaar en de zomer er meer echte "oldies" uit de jaren '20 en '30 worden aangeboden. "Dat komt omdat de aanbieders weten dat zij met hun handel gegarandeerd binnenstaan. Voor de modellen van Triumph, MG, Jaguar, Mercedes, Volvo, Volkswagen, Renault, Cadillac, Lincoln en tientallen andere merken hebben wij in het ruime ExpoDome en de Spykerhal een mooi plaatsje gereserveerd", meldt Van Delft. In deze ruimtes hebben tevens vele handelaren hun koopwaar in ruim driehonderdvijftig onderdelenstands uitgestald.

De Autotron-beurzen staan sinds jaar en dag te boek als zeer gezellig. Om die reden trekken de happenings ook veel bezoekers die zin hebben in een gezellig dagje uit. Volgens Theo van Delft wordt ook de Najaarsbeurs door velen aangegrepen om uitvoerig met anderen over hun grote passie te praten. "Dat daarbij ook wel eens sterke verhalen worden verteld, past helemaal in het sfeertje. Ook voor de niet-ingewijden maakt dit een bezoek aan de beurs zeer de moeite waard. De Najaarsbeurs is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplek."

De Internationale Najaarsbeurs voor Oldtimers is zaterdag 20 en zondag 21 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 8 euro, kinderen van 4 tot 12 jaar mogen voor 5 euro mee naar binnen.

Autotron is gelegen aan de A50/A59 's-Hertogenbosch-Nijmegen. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer bel 0900-9292.



Ingezonden persbericht