Gemeente Dalfsen

12-10-2004

Gemeente Dalfsen zoekt vrijwilligers voor rampenoefening

Op zaterdag 20 november as. vindt er in de gemeente Dalfsen een grootschalige rampenoefening plaats. Het algemene doel van de oefening is het oefenen van een deel van het gemeentelijke Rampenplan. In het kort betekent dit onder andere het inrichten en in bedrijf houden van een (tijdelijk) opvangcentrum en het verlenen van hulp bij de opvang, verzorging en begeleiding van evacués. Voor dit laatste, het spelen van de rol van evacué, zoekt de gemeente Dalfsen 150 vrijwilligers!

Het scenario is in het kort als volgt: Op een locatie in de gemeente Dalfsen heeft een grote explosie plaatsgevonden. Als gevolg hiervan is er een grote brand uitgebroken. Er dient een grote groep evacués te worden opgevangen elders in de gemeente.

Er wordt alleen binnen een opvangcentrum geoefend. Er wordt dus niet daadwerkelijk geëvacueerd en ook de brandweer, ambulances en dergelijke worden niet daadwerkelijk ingezet. De oefening is vooral bedoeld voor medewerkers van het Nederlandse Rode Kruis, de PSHOR (Psycho- sociale Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), de GGD en de gemeente Dalfsen.

De oefening duurt van 9.00 tot 12.00 uur. Het enige wat van de vrijwilligers wordt verwacht is dat ze zichzelf zijn/spelen. Jong en oud zijn welkom.Tevens zijn er LOTUS-acteurs aanwezig. LOTUS staat voor Landelijke Organisatie Ter Uitbeelding van Slachtoffers. Deze mensen zijn speciaal "ingehuurd" om tijdens de oefening bepaalde slachtofferrollen te spelen.

Lijkt het u interessant om de oefening van heel dichtbij mee te maken? Geef u dan nu op bij Remco Hendriks van de gemeente Dalfsen, telefoonnummer (0529) 43 89 27, of per e-mail: r.hendriks@dalfsen.nl. Voor broodjes en koffie/thee wordt uiteraard gezorgd.