Ingezonden persbericht


Ermelo, oktober 2004

No kidding maakt burgers bewust van kindermishandeling

Meer dan 80 organisaties en 5200 projecten zetten zich in voor het welzijn van kinderen in Nederland. Maar er sterft in ons land een kind per week aan de gevolgen van mishandeling.

NO KIDDING , netwerk tegen kindermishandeling , start in de week van 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, een langlopende publiekscampagne om Nederlanders wakker te schudden. NO KIDDING is hiermee de eerste campagne die iedere burger bewust gaat maken van het feit dat de zorg voor kinderen niet een kwestie is van liefdadigheid, maar van verantwoordelijkheid.

De harde feiten in Nederland:

. er sterft een kind per week aan de gevolgen van mishandeling;
. 80.000 kinderen per jaar worden mishandeld;
. 80% van de TBS patiënten in het Pieter Baan Centrum is in hun jeugd emotioneel verwaarloosd, mishandeld of seksueel misbruikt;
. 900.000 kinderen onder de 12 jaar groeien op in een gezin waarvan een van de ouders psychische- of verslavingsproblemen heeft;
. elk half uur probeert een scholier een einde aan zijn/haar leven te maken.

In de week van 20 november vinden de volgende acties plaats:
- Een grootschalige en in het oog springende NO KIDDING afficheactie in de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Amersfoort, Haarlem, Den Haag en Groningen. Tevens zullen er stickers en confronterende kaarten op grote schaal verspreid worden.


- Het aangrijpende toneelstuk "Verplicht Gluren" van Martine Rademaker zal op 20 november in verschillende plaatsen worden uitgevoerd. Martine Rademaker is aangesloten bij het NO KIDDING netwerk.

- De website www.no-kidding.nu zal 14 november de lucht in gaan.

De campagne van NO KIDDING wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Oranje Fonds, het VSBfonds en de Stichting Kinderpostzegels.

NO KIDDING
Contactpersoon voor de media:
Martine van den Roovaart
Tel: 0341- 495848 E-mail: m.vandenroovaart@p-w-c.org

---- --