Gemeente Oirschot

Vereniging Ouders van een overleden kind

Ouders van wie een kind overlijdt komen in een diep dal terecht. Het verlies van een kind roept sterke emoties op. De behoefte van ouders aan begrip en medeleven in hun verdriet is groot. Ondanks de steun van de omgeving (familie, vrienden, buren) ervaren velen na enige tijd toch dat zij er alléén voor staan.

De vereniging "Ouders van een overleden kind" is een zelfhulporganisatie en biedt een vorm van lotgenotenhulp. De contactpersonen van de vereniging zijn allen lotgenoten die zelf hun verlies, hun verdriet en isolement hebben doorworstelt en nu in staat zijn om hulp aan anderen te verlenen. Zij doen dit door te luisteren en door te laten zien dat die felle emoties van pijn, verdriet, machteloosheid en boosheid "normaal" zijn.

Regelmatig organiseert de vereniging contactmiddagen, inloopavonden, ontmoetingsweekenden en andere bijeenkomsten waarin lotgenoten (ouders, opas en omas, broers en zussen) van harte welkom zijn. Op zaterdag 20 november a.s. wordt er een regionale contactmiddag gehouden in het gemeenschapshuis "De Kleppenburg", Europlein 4, Oeffelt (gemeente Boxmeer). Het thema voor deze middag is: de relatie met vrienden na het verlies van een kind. De bijeenkomst duurt van 13.00 tot 16.30 uur. Meer informatie kunt u krijgen bij de regiovertegenwoordiger, de heer Wiel van Daal, telefoon: 0485-2330400. Ook kunt u de website van de vereniging bezoeken: www.vook.nl.