Ingezonden persbericht


Women s best spetterend afscheidsconcert

Zaterdag 20 November 2004 in de Uilenburger Synagoge

Toegang gratis

Op 21 september jongstleden werd bekend dat de Stichting Vrouw en Muziek met ingang van 1 januari 2005 geen subsidie meer zal ontvangen van het ministerie van OCW. Voor Vrouw en Muziek zal deze beslissing grote veranderingen teweegbrengen. Van een professionele organisatie moet zij weer terug naar een vrijwilligersorganisatie. Op dit moment is een denktank aan het brainstormen over welke koers Stichting Vrouw en Muziek vanaf 2005 zal moeten varen, zodat met minimale middelen het maximale bereikt zal kunnen worden. Wat er ook gebeurt, wij willen dit jaar feestelijk en vooral muzikaal afsluiten met een uitgebreid en gevarieerd concert in de Uilenburger Synagoge te Amsterdam.

Het middagprogramma brengt onder meer Irene Maessen (sopraan), Marja Bon (piano) en Eleonore Pameijer (fluit) met liederen van Anna Cramer en het trio van Rosy Wertheim; Tatiana Koleva (slagwerk) met hedendaagse composities voor marimba. Het KAIDA Trio zal de middag afsluiten met solowerk voor fluit en bassethoorn van Sinta Wullur en Iris Szeghy. s Avonds treden voor u op het Escher Trio, bestaande uit Jeroen Bal (piano), Sonja van Beek (viool) en Johan van Iersel (cello) met het pianotrio van Rebecca Clarke; John Addison (cello) en Edward Janning (piano) met Balade opus 11 van Elisabeth Kuyper. Lorre-Lynn Trytten ((alt)viool), Maud Sauer (hobo), Corrie van Binsbergen (gitaar) en Tatiana Koleva (slagwerk) zorgen voor een spectaculaire afsluiter van de avond. Zij gaan hun improvisatietalenten bundelen voor een heuse jamsessie.

Wij nodigen u van harte uit om dit unieke concert bij te wonen. Het middagprogramma vindt plaats tussen 15.00 en 17.00 uur (zaal open 14.30 uur) en het avondprogramma tussen 20.15 en 22.15 uur (zaal open 19.30). Meer informatie over het programma vindt u op www.vrouwenmuziek.nl.

De toegang voor dit concert is gratis, maar reserveren is gewenst. Dit kan via de email: info@vrouwenmuziek.nl of per telefoon: 020 694 73 17.

De Uilenburger Synagoge ligt aan de Nieuwe Uilenburgerstraat 91 te Amsterdam (een zijstraat van de Jodenbreestraat, nabij het Waterlooplein). Bereikbaar met tramlijn 9 en 14 of met de metro (halte Waterlooplein ).

De Stichting Vrouw en Muziek hoopt u te mogen begroeten tijdens dit bijzondere afscheidsconcert!