Ingezonden persbericht


Verzamelweekend op 20 en 21 november 2004 met

Kilometers Verzamelplezier op de Verzamelaarsjaarbeurs Utrecht

Op 20 en 21 november 2004 is de najaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht, waar ruim 40.000 bezoekers worden verwacht. Tijdens dit grootste verzamelevenement van Europa, stellen zo n 2500 standhouders uit binnen en buitenland het meest waardevolle uit hun collecties ten toon en/of bieden veel colletor-items te koop of te ruil aan. Voor iedere verzamelaar, maar ook voor iedere andere belangstellende, is er echt van alles te vinden op het gebied van antiek, curiosa , meubelen, speelgoed, munten, postzegels, poppen, aardewerk, boeken, verkadealbums, enz . Voor muziekliefhebbers is er de Mega Platen & CD Beurs.

Een vaste deelnemer op standplaats 8407, vooraan in hal 8 Curiosa, is Anton Siedsma uit Hoofddorp. Op zijn stand kunnen allerlei oude Plaatjesalbums, waaronder de bekende Verkade albums van Jac. P. Thijsse, worden ingekeken, geruild, gekocht, verkocht en ook getaxeerd. Iedereen wordt sterk aangeraden plaatjesalbums en/of losse plaatjes naar de stand van Siedsma mee te nemen. Hij is ook een verwoed verzamelaar van Schoolplaten van de vermaarde tekenaar Jetses en spaart alles van Aap-Noot-Mies. Info: 023- 5614727. Email : siedsma@quicknet.nl of de Site: http://hobby.clubs.nl/verkade

Opvallend is dat er steeds meer vrouwelijke bezoekers komen . Ook ligt de gemiddelde leeftijd van de bezoeker steeds lager. De reden voor het grotere aantal jonge geïnteresseerden is waarschijnlijk de toenemende belangstelling voor mooi antiek en design, maar ook voor curiosa.

Wie de Verzamelaarsjaarbeurs bezoekt, heeft grote kans om bekende Nederlanders tegen het lijf te lopen. Want ook onder hen bevinden zich verwoede verzamelaars. Zo is modestylist Maik de Boer helemaal wild van Barbiepoppen, zangeres en actrice Birgit Schuurman een fervent fan van oude vinylplaten en verzamelt Jiskefet acteur Michiel Romeijn al jaren Fleischmann race-auto s.

TAXATIE PLATFORM

De VerzamelaarsJaarbeurs biedt werkelijk alles. Wie alleen al langs alle 2500 stands wil wandelen, dient zich dat weekend voor te bereiden op een tocht van vele kilometers. De organisatie heeft een speciaal Platform ingericht, zodat alle bezoekers de meegenomen verzamelobjecten aldaar door deskundigen kunnen laten taxeren.

Dus meenemen allemaal die prachtige collectie om de waarde ervan te vernemen.

Verzamelend Nederland kijkt zeker reikhalzend uit naar dit gigantische weekend. Ook de niet-verzamelaar komt aan zijn trekken met alle exposities, de verhalen van verzamelaars en de indrukwekkende hoeveelheid spullen. Tussen alle verzamelobjecten kan iedereen herinneringen ophalen, ideeën opdoen en al het schoons uit (groot) moeders tijd bewonderen. Ook wie alleen de sfeer wil proeven of gewoon een leuk weekend wil beleven, is van harte welkom. Meer info daarover is te vinden op de Site van de Verzamelaarsjaarbeurs : http://sites.vnuexhibitions.com/sites/verzamelaarsjaarbeurs/nl

VerzamelaarsJaarbeurs 2004, Jaarbeursplein in Utrecht:

Zaterdag 20 november van 09.00 tot 18.00 uur. Zondag 21 november van 10.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijs: ¬ 10,- per persoon.

Met kortingsbon en in de voorverkoop via de ANWB-kantoren ¬ 9,-

Info : Tel. (0)30-2952795 Fax. (0)30-295 28 17
Project Assistent: Sicco Hesselmans
E-mail: sicco.hesselmans@vnuexhibitions.com

=================================

KLIK aan de SITES :

http://www.kinderlines.nl/homepages/siedsma.html

http://hobby.clubs.nl/verkade

http://school.clubs.nl/schoolplaten