Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 9 november 2004

Jaarcongres TLN over 'Bedrijfsopvolging'

Transport en Logistiek Nederland nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij haar Jaarcongres op zaterdag 20 november 2004 in Hotels van Oranje te Noordwijk. Het Congres staat dit jaar in het teken van de bedrijfsopvolging en begint om 14.45 uur.

Opvolging is in het bedrijfsleven op dit moment een zeer actueel thema. Het feit dat veel bedrijven zijn ontstaan in de naoorlogse jaren speelt daarbij een belangrijke rol. De oprichters van toen vinden het tijd om een stapje terug te doen of willen zelfs helemaal stoppen met hun zakelijke beslommeringen. En daarmee betreden ze de weg van de bedrijfsopvolging; een weg die ze vermoedelijk maar één keer in hun leven bewandelen en waarop ze in tegenstelling tot hun eigen vakgebied niet echt thuis zijn. Een weg die vaak wordt onderschat omdat het om veel meer gaat dan alleen maar de prijs van het bedrijf. Naast rationele zaken zoals de financiën komen daarbij emoties, morele dilemma s potentiële spanningen in de familieverhoudingen, de noodzaak van heldere interne communicatie en vooral het tijdig inzetten van het opvolgingstraject nadrukkelijk aan de orde.

Het bovenstaande geldt voor het totale Nederlandse bedrijfsleven maar ook zeker voor de sector transport en logistiek. Dit blijkt onder meer uit de regelmaat waarmee leden Transport en Logistiek Nederland benaderen voor advies op dit terrein. Wij hebben Staatssecretaris mr. drs. J.G. Wijn van Financiën bereid gevonden zijn zienswijze over dit onderwerp nader toe te lichten. Daarnaast houdt Algemeen Voorzitter drs. M.C. van der Harst van Transport en Logistiek Nederland de (traditionele) jaarrede en vindt met deskundige panelleden een forumdiscussie over het thema plaats.

Wij sluiten het Congres af met een aperitief.

U kunt kosteloos parkeren op het eigen parkeerterrein, zolang daar plaatsen beschikbaar zijn. Op vijf minuten afstand ligt het parkeerterrein t Wantveld. Hier vandaan rijden shuttlebusjes van en naar Hotels van Oranje.

Bijlage: antwoordformulier

Bel voor meer informatie met de afdeling Communicatie, Rick Ohm, 079-3636115

ANTWOORDFORMULIER

PERS

Jaarcongres Transport en Logistiek Nederland

op zaterdag 20 november 2004 in Hotels van Oranje
Koningin Wilhelminaboulevard 20-31 te Noordwijk

Redactie : __________________________________________

Naam journalist : __________________________________________

Adres : __________________________________________

PC en woonplaats : __________________________________________

Tel.- en faxnummer:__________________________________________

O is aanwezig op 20 november 2004 bij het Jaarcongres

O verzoekt om toezending van een routebeschrijving

O Is niet aanwezig op 20 november 2004 bij het Jaarcongres.

O is niet aanwezig op 20 november 2004, maar verzoekt wel om toezending

van de jaarrede van Algemeen Voorzitter drs. M.C. van der Harst.

Gaarne zo spoedig mogelijk, liefst per fax, retourneren aan:

Transport en Logistiek Nederland

Carla Devilee

Postbus 3008

2700 KS ZOETERMEER

Tel. 079-3636112, fax: 079-3636105