Gemeente Gouda


04.268 nieuwe gemeentegids

datum: 12 november 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Ineke Volbeda
telefoon: (0182) 58 83 93

nieuwe gemeentegids

Deze week wordt de nieuwe gemeentegids huis-aan-huis bezorgd. Brievenbussen met een nee/nee sticker worden overgeslagen. Dat is omdat er advertenties in de uitgave staan. Wie de gemeentegids op zaterdag 20 november nog niet in de bus heeft gekregen kan de gids vanaf maandag 23 november ophalen bij stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20. U kunt ook rechtstreeks bellen met de verspreider van de gids op telefoonnummer (040) 26 42 188, of mailen naar verspreiding@suurland.nl.

trots

Het thema dit jaar is Gouwenaars om trots op te zijn. Burgemeester Cornelis komt hier in zijn voorwoord op terug. Ook staan er fotos van bekende en minder bekende Gouwenaars in de gids. Het gaat om een kleine keuze uit al die mensen die zich op verschillende manieren voor de Goudse samenleving inzetten of van groot belang zijn geweest voor onze stad. Bijvoorbeeld kids tegen geweld, de vrijwilligers van de brandweer of het Groene Hart Ziekenhuis. Maar ook bekende Gouwenaars waar we trots op kunnen zijn, zoals Hind.

overzichtelijk

De full colour gemeentegids 2004 bestaat uit een gemeentelijk en een niet-gemeentelijk deel. Naast gemeentelijke informatie bevat de gids adressen van Goudse verenigingen en maatschappelijke instellingen. Het gemeentelijke deel is gerangschikt van A tot Z. De paginas zijn aan de zijkant voorzien van kleuren, waardoor de informatie makkelijk te vinden is. Er kan ook worden gezocht via een trefwoordenregister.

digitale gemeentegids

Er is nu ook een digitale gemeentegids. Deze is te vinden via www.gouda.nl. De informatie van de digitale gids wordt elk kwartaal bijgewerkt waardoor de informatie actueler is dan in de papieren versie. De zoekmogelijkheden zijn uitgebreider. Vermeldingen zoals een sportclub of een school, kunnen op wijkniveau gezocht worden. Het adres en de locatie springen op een plattegrond tevoorschijn. De gids is op twee manieren te openen. Bovenin op de homepagina en via categorieën binnen de site.


-einde bericht-