EUROPEES PARLEMENT DEN HAAG

Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU

8e ZITTING
20-25 november 2004
Nederlands Congres Centrum
DEN HAAG

De achtste sessie van de Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU, waaraan europarlementariërs en parlementsleden uit de ACS-landen (Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan) deelnemen, zal van 20 tot 25 november 2004 plaatsvinden in Den Haag. De zitting zal plechtig worden geopend door Z.K.H. de Prins van Oranje op 22 november om 11u00 in het Nederlands Congres Centrum.

Lijst van sprekers tijdens de plechtige zitting:

De heer W.J. DEETMAN, burgemeester van Den Haag De heer Frans WEISGLAS, voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Mevrouw Glenys KINNOCK, co-voorzitter namens de EU van de Paritaire Parlementaire Vergadering
De heer Ramdien SARDJOE, co-voorzitter namens de ACS-landen van de Paritaire Parlementaire Vergadering
Z.K.H. de Prins van Oranje

Een overzicht van de agenda:

Rapporten waarover gedebatteerd zal worden:


- Rapport van Joël NABUKA (Fiji) en Karin JÖNS (PES, DE): De politieke dialoog ACS-EU (artikel 8 van het Akkoord van Cotonou) (maandagmiddag).


- Rapport van David MATONGO (Zambia) en Thierry CORNILLET (ALDE/ADLE, FR): Het in de begroting opnemen van het Europees Onwikkelingsfonds (dinsdagochtend).


- Rapport van Joses SANGA (Salomoneilanden) en John BOWIS (EVP-ED, UK): Voedselhulp en -zekerheid in de ACS-landen (woensdagmiddag).


- Rapport over de activiteiten van de economische en sociale partners (woensdagochtend).

Interventies van:


- Philippe KIRSCH, President van het Internationaal Strafhof (dinsdagochtend).


- Agnes VAN ARDENNE, Nederlands minister voor Ontwikkelingssamenwerking en fungerend voorzitter van de Raad van de Europese Unie (woensdagmiddag).


- Keith D. KNIGHT, minister van Buitenlandse Zaken en Externe Handel van Jamaica, fungerend voorzitter van de ACS-Raad (woensdagmiddag).


- Vertegenwoordiger van de Europese Commissie op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en humanitaire hulp (woensdagochtend).

Urgentieprocedures : de situatie in Darfur (Sudan), de schade veroorzaakt door de cyclonen in het Caribische gebied en de situatie in het Grotemerengebied en in Ivoorkust.

De Vergadering eindigt op donderdag 25 november met een stemming over de resoluties.

In de marge van de Vergadering vindt er een Vrouwenforum plaats, gewijd aan 'Vrouwen en HIV/AIDS', op zaterdag 20 november van 19u00 tot 21u00 in het Nederlands Congres Centrum.

Persconferentie: Nederlands Congres Centrum, op donderdag 25 november na afloop van de stemmingen (tegen 12u30, tijdstip en zaal nog te bevestigen).
Praktische informatie : accreditatie voor journalisten kan voorafgaand aan de bijeenkomst worden aangevraagd bij mevrouw Delaney (mdelaney@europarl.eu.int). Tijdens de Vergadering kunnen journalisten zich aanmelden bij de hoofdingang. Zij dienen hun perskaart mede te nemen.

Er zullen dagelijkse persberichten worden gepubliceerd op het volgende webadres:
http://www.europarl.eu.int/dg3/sdp/acp/en/index.htm.