Gemeente Dordrecht


Centrum Dordrecht goed bereikbaar rond de feestdagen

Om de grote toestroom van bezoekers rond de feestdagen in goede banen te leiden worden extra maatregelen ingezet. Naast de reguliere koopavonden zijn op 1, 3, 21 en 22 december extra koopavonden gepland in verband met Sinterklaas en Kerstmis. Tijdens deze koopavonden geldt in de Dordtse Binnenstad en de 19e Eeuwse Schil betaald en vergunninghoudersparkeren, net als tijdens de reguliere koopavond op donderdag. Vanaf 20 november tot de kerst is het openbaar vervoer op zaterdagen en op zondag 19 december gratis en tijdens de kerstmarkt wordt extra parkeergelegenheid geregeld.

Betaald parkeren op straat tijdens extra koopavonden De extra parkeerregulering in december is noodzakelijk om het centrum bereikbaar te houden en te voorkomen dat de vele bezoekers de vergunninghoudersplaatsen bezetten. Daarom geldt tijdens de extra koopavonden:
* in de historische binnenstad op de meeste plaatsen betaald parkeren en vergunninghoudersparkeren tussen 9.00 en 22.00 uur;
* in de 19e eeuwse schil op de meeste plaatsen betaald en vergunninghoudersparkeren tussen 9.00 en 21.00 uur. Bezoekers die ondanks de drukte toch met de auto naar de binnenstad gaan, doen er ook 's avonds verstandiger aan gebruik te maken van de parkeergarages of het gratis parkeerterrein Energiehuis.

Gratis openbaar vervoer
Vanaf zaterdag 20 november kunnen bezoekers van de binnenstad op zaterdagen voor de kerst en op zondag 19 december gratis gebruik maken het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle SVD-bussen, de Waterbus en de Drechthopper (ritten die binnen Dordrecht beginnen en/of eindigen).

Extra parkeren Dordtse Kerstmarkt
Tijdens de Dordtse Kerstmarkt, op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 december, wordt een tijdelijke 'Park and Ride' (P+R) ingericht langs de Mijlweg (entree aan de Van Leeuwenhoekweg). Op de rijkswegen N3 en A16 worden verwijsroutes geplaatst naar deze bewaakte, gratis parkeerplaats. Een gratis bus pendelt tussen het terrein en de Spuiboulevard (naast het Stadskantoor op de Hellingen).