Gemeente Amsterdam

Dokters van de Wereld organiseert Kids 4 Rights 16 november 2004 - Djoe Lan Tan

De medische ontwikkelingsorganisatie Dokters van de Wereld houdt op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, aanstaande zaterdag 20 november, het evenement `Kids 4 Rights' .

Het evenement is speciaal voor kinderen. Met dit evenement vraagt Dokters van de Wereld aandacht voor de rechten van kinderen om overal ter wereld op te kunnen groeien in een veilige en gezonde omgeving. Kind

Tijd en plaats


* Van 12.00 uur tot 16.00 uur;

* Loods 6 op het KNSM-eiland te Amsterdam tussen 12.00 en 16.00 uur.

Programma


* Wereldrecordpoging `Gooi je wapen weg'. Door een zo groot mogelijke stapel weggegooide speelgoedwapens (of tekeningen van een wapen) te maken laten kinderen zien zich betrokken te voelen bij kinderen die gedwongen zijn te leven in conflictsituaties.
* Levensgroot schilderij maken: kinderen gaan onder begeleiding van een kunstenaar een levensgroot schilderij maken met als thema `kinderrechten'.

* Daarnaast zijn er workshops dans en theater waar de kinderrechten in centraal staan. In het levensechte straatkinderenspel stappen kinderen even in het leven van een straatkind.
* Tevens maakt een kok, samen met de kinderen, heerlijke wereldgerechten.

Deelname

Het evenement geeft ruim 250 kinderen, in de leeftijd van zeven tot en met twaalf jaar, de mogelijkheid om solidair te zijn met de rechten van kinderen in de wereld. Deelname is gratis en aanmelden kan via de site of door te bellen naar 020-4652866.

© Gemeente Amsterdam