NMBS

Weekend 20 en 21 november: wijzingingen aan de treindienst door werken in Schharbeek

19/11/2004

Dit weekend wordt de bediening de seininstallaties van Schaarbeek overgenomen door het moderne seinhuis van Brussel-Noord. Dit betekent een belangrijke vooruitgang voor de regeling van het treinverkeer van en naar Brussel.
Om de switch te kunnen uitvoeren wordt in het weekend van 20 en 21 november de dienstregeling van een groot aantal treinverbindingen die via de Brusselse noord-zuidverbinding en Schaarbeek rijden, aangepast.

Verbindingen van en naar Brussel-Nationaal-Luchthaven: De dienstregeling van de treinen van en naar de luchthaven verloopt in dit weekend volgens een aangepast schema van 2 treinen per uur (in plaats van 4) in beide richtingen.

* Tussen 6 uur en 23 uur vertrekt in Brussel-Zuid telkens op het uur en op het uur 33 een trein richting Luchthaven.
* In Brussel-Nationaal-Luchthaven vertrekt er tussen 7.04u en 23.31u telkens op het uur 04 en op het uur 31 een trein naar Brussel-Zuid.

De treinen van de verbinding Quiévrain Brussel Brussel-Nationaal-Luchthaven zullen met een vertraging van 11 minuten in de luchthaven aankomen. De treinen van de verbinding Gent Aalst Brussel Brussel-Nationaal-Luchthaven zullen met een vertraging van 15 minuten in de luchthaven aankomen. Thalys-verbindingen naar de luchthaven zullen een vertraging van 5 tot 10 minuten oplopen. De stoptreinen Brussel Leuven hebben in dit weekend Schaarbeek als vertrek- en eindstation: De stoptrein naar Leuven vertrekt in Schaarbeek op het uur 54. Reizigers richting Leuven kunnen er eveneens de trein nemen die naar Amsterdam gaat en op het uur 49 in Schaarbeek stopt. Reizigers die uit de richting van Leuven komen en willen verder reizen naar de Brusselse noord-zuidverbinding, kunnen in Schaarbeek overstappen op de trein Brussel-Nationaal-Luchthaven Gent die er telkens op het uur 14 zal stoppen om de aansluiting te verzekeren. De treinen van de verbindingen Oostende Brussel Eupen, Knokke Brussel Genk, Charleroi Brussel Antwerpen en de Thalystreinen richting Keulen zullen kleine vertragingen ondervinden. De treinen van de verbinding Schaarbeek Brussel De Panne en Schaarbeek Brussel Moeskroen hebben niet Schaarbeek, maar Brussel-Noord als vertrek- en eindstation. In de stations zijn affiches aanwezig met meer gedetailleerde informatie. Reizigers kunnen voor meer informatie ook terecht op het nummer 02/528 28 28.