Gemeente Amsterdam

multimediatour over Vincent van Gogh
19 november 2004 - Djoe Lan Tan
Het Van Gogh Museum introduceert een uitgebreide multimediatour over het leven en werk van Vincent van Gogh. De Van Gogh multimediatour, geproduceerd door Antenna Audio, biedt reproducties, verhalen, foto's, brieven, tekeningen, interviews, muziek en educatieve spelletjes.

In de tour zijn 20 topstukken van Van Gogh opgenomen. De werken zijn, net als in het museum zelf, chronologisch ingedeeld in vijf periodes die overeenkomen met de belangrijkste plaatsen waar Van Gogh woonde en werkte:

* Nederland,

* Parijs,

* Arles,

* Saint-Rémy,

* Auvers-sur-Oise.

De periodes zijn onderdeel van een tijdsbalk, die is voorzien van iconen van de werken. Na een introductie kan de gebruiker zich verdiepen in de techniek en het materiaal van het betreffende werk, en kan hij onder meer de bijbehorende brieffragmenten raadplegen.

De vernieuwende techniek maakt het mogelijk om verschillende media op een enkele handcomputer, de Personal Digital Assistant (PDA), aan te bieden.

Kosten en plaats

De Van Gogh multimediatour kost EUR 4,- en is verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels bij de audiotourbalie in de centrale hal van het museum. De Nederlandstalige versie van de tour is financieel mogelijk gemaakt door promoting partner Rabobank. Rabobank Europashouders betalen EUR 2,- op vertoon van hun pasje.

Van Goghmuseum

© Gemeente Amsterdam