Fontys


vrijdag 12 november 2004 Print artikel
Bij open dag Fontys Hogescholen in Venlo maak je het meteen mee Een les basisonderwijs bijwonen, aan een logistieke opdracht werken, genieten van dans, toneel en vormgeving of te weten komen hoe je een mini-onderneming runt. Op de open dag van Fontys Hogescholen in Venlo kan het allemaal. Op zaterdag 20 november van 10.30 tot 14.30 uur presenteren docenten en studenten het brede scala aan Fontysopleidingen aan de Hulsterweg 2-6 in Venlo.

Fontys Hogescholen in Venlo biedt opleidingen aan op het gebied van economie, onderwijs, informatica, industrieel ontwerpen, techniek en logistiek. Tijdens de open dag staan docenten en studenten klaar om alle vragen te beantwoorden en meer informatie te verstrekken. Daarnaast krijgt de bezoeker een `kijkje in de keuken' van de opleidingen door het grote aantal activiteiten en demonstraties. En wie nog twijfelt over de studiekeuze kan de Fontys Interesse Test doen.

Activiteiten en demonstraties

-De logistieke opleidingen dagen de bezoekers uit in groepen te werken aan een pgo(probleem gestuurd onderwijs) -opdracht. Zo kunnen toekomstige studenten alvast beleven hoe het is om bij Fontys Venlo te studeren en wie de opdracht goed uitvoert, maakt kans op een prijs.
-Studenten van de economische en technische opleidingen moeten tijdens hun studie een `mini'-onderneming oprichten en draaiende houden. In maar liefst 22 kramen presenteren studenten hun onderneming. Een van de bedrijfjes, PetQuisit, won dit jaar de prijs voor beste mini-onderneming van Nederland.

-De lerarenopleiding basisonderwijs (Pabo) verzorgt tijdens de open dag doorlopend demonstraties en presentaties, zoals muziek en drama. Ook laten pabostudenten samen met leerlingen uit het basisonderwijs een concrete lessituatie zien.

-Studenten Industrieel Product Ontwerpen exposeren hun producten.