Fontys


woensdag 17 november 2004 Print artikel
Open dag Fontys Hogescholen 's-Hertogenbosch
Fontys PABO 's-Hertogenbosch en de Bossche vestiging van de Juridische Hogeschool Tilburg - Den Bosch organiseren op zaterdag 20 november een open dag. Tussen 10.00 en 14.00 uur zijn geïnteresseerden in de lerarenopleiding voor het basisonderwijs welkom aan de Frans Fransenstraat 15. De Juridische Hogeschool aan de Onderwijsboulevard 215 opent haar deuren van 10.00 tot 16.00 uur.

Lerarenopleiding
Fontys PABO 's-Hertogenbosch start in het komend studiejaar met competentiegericht opleiden. Hierbij staat het werkplekleren, ofwel het leren tijdens de stage in de échte situatie centraal. De studie kan gevolgd worden in voltijd, in deeltijd of duaal. Ook is er een traject voor zij-instromers. Tijdens de open dag zijn er per opleidingstraject voorlichtingsronden.

Docenten, studenten en medewerkers geven verder informatie over de verschillende vakgebieden, het werkplekleren op de basisschool, de competenties van de leerkracht basisonderwijs en de mogelijkheden om in het buitenland stage te lopen of te studeren. Ook kunnen bezoekers van de open dag deelnemen aan vakdemonstraties, onder andere van muziek.

HBO-Rechten van Juridische Hogeschool Tilburg - Den Bosch De Juridische Hogeschool Tilburg-Den Bosch is een samenwerkingsverband tussen Fontys Hogescholen en Avans Hogeschool. Samen verzorgen zij een praktijkgerichte juridische opleiding. Het gaat erom dat studenten leren met het recht te werken. Dus niet de regels uit het hoofd leren, maar weten waar ze te vinden zijn, hoe ze toe te passen en er advies over kunnen uitbrengen. Tijdens de open dag geven docenten en studenten uitleg over onder andere de inhoud van de opleiding en het toekomstige werkveld. HBO-Rechten wordt behalve in 's-Hertogenbosch ook in Tilburg aangeboden.