Ingezonden persbericht

Donateurs WereldOuders bezoeken weeskinderen in El Salvador

HILVERSUM, 20040820 -- Donateurs van WereldOuders en andere belangstellenden bezoeken van 20 tot en met 30 november een weeshuis in El Salvador. De ontwikkelingsorganisatie WereldOuders organiseert ieder jaar een reis naar een van hun weeshuizen in Midden- en Zuid-Amerika. Voor deze reis zijn er nog plaatsen vrij voor belangstellenden. De inschrijving sluit 31 augustus.


WereldOuders verzorgt in Nederland de fondsenwerving voor zeven weeshuizen in Midden- en Zuid-Amerika van Nuestros Pequeños Hermanos (NPH), maar stuurt ook goederen en vrijwilligers. NPH heeft weeshuizen in Mexico, Guatemala, Haïti, Honduras, El Salvador, Nicaragua en de Dominicaanse Republiek. In de weeshuizen wonen momenteel bijna 3.000 kinderen. Vanuit Nederland worden de kinderen gesteund door donateurs en Padrino's. Een Padrino is een soort pleegouder op afstand van een kind in een weeshuis van WereldOuders.
Volgwens WereldOuders verdienen weeskinderen in Midden- en Zuid- Amerika een kansrijke toekomst. In de weeshuizen krijgen de kinderen een eigen bed, drie maaltijden per dag en een volledige schoolopleiding. Maar ze hebben meer nodig: iemand die er speciaal voor hen is; een Padrino. Een Padrino geeft een maandelijkse bijdrage om in een belangrijk deel van het levensonderhoud van het kind te voorzien. Voor de kinderen is het persoonlijke contact veel belangrijker dat ontstaat door af en toe een kaartje of brief te schrijven. Tijdens deze reis kunnen de Padrino's de kinderen ontmoeten en een bezoek brengen aan het weeshuis. Wilt u meer weten over Padrino worden of de reis naar El Salvador? Kijk op www.wereldouders.nl of bel 035-6264578




Ingezonden persbericht