Ingezonden persbericht

Ierse muziek van Air Laut in Kasteel Hackfort te Vorden

VORDEN, 20041010 -- Op 20 november geeft Air Laut een akoestisch concert in de Westerholtzaal van Kasteel Hackfort in Vorden. Vorig jaar speelde de band ook hier voor een volle zaal.


Air Laut maakt Ierse muziek met hier en daar wereldmuziekflarden. Remko de Landmeter fluit bijvoorbeeld bij een van de nummers een prachtig intro op de Indiase bansurifluit (bamboe).Violiste Marijke de Koe laat een sfeervolle Indische krontjong-solo horen en percussionist Nico van Asdonck zweept het tempo omhoog met een flamenco-ritme op zijn cajon. De nummers zijn bijna allemaal gemaakt door oprichter Jack van Asdonck. Deze Indische jongen kan ook nog eens alle instrumenten van de band bespelen, uitgezonderd de accordeon. De liedjes gaan veelal over het leven van Indische mensen, die Nederlands-Indie moesten verlaten en in Nederland een nieuw leven begonnen. Op 4 september mocht Air Laut op uitnodiging spelen in de foyer van het concertgebouw in Amsterdam tijdens de installatie van de nieuwe chef-dirigent Mariss Jansons.
De voorverkoop is inmiddels begonnen en de kaarten zijn te reserveren bij de ledenservice van de stichting Natuurmonumenten (035-6559911) of bij boswachter Willem Regtop (06-54280655). Meer informatie over de band is te vinden op hun site: www.airlaut.nl. Het concert begint om 20.00 uur.



Ingezonden persbericht