TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-11-2004

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 20 november
Z@ppelin (Nederland 3) - 07.57 uur

MARK HUIZINGA EN ESTHER VERGEER IN Z@PPSPORT

Barbara Barend beweegt zich op het gladde ijs van Snowworld Zoetermeer om tussen jong kunstschaatstalent het enige jeugdsportsprogramma van Nederland te presenteren. Wat zit er in Z@PPSPORT deze week?

De trampoline kennen we allemaal, maar er wordt nog veel meer gesprongen in onze turn- en sportzalen: 'tumbling' (in paren) en via de kast of de springplank. In de 'Repo' volgt Z@PPSPORT de jeugdspringers uit Noord-Nederland bij de plaatsingswedstrijd voor de Nederlandse Kampioenschappen- en vooral Aronne Lusink en de tweeling Myrthe en Naomie Ho-San-Sooi uit Vriezenveen.

Judoka Mark Huizinga is 31 jaar en heeft al drie Olympische medailles: in Atlanta behaalde hij brons, in Sydney werd hij Olympisch Kampioen en in Athene haalde hij weer brons. In het '1-Tweetje' probeert presentator Barbara Barend hem in de houdgreep te krijgen tijdens het brutaalste interview van Nederland.

Meervoudig Paralympic-kampioen Esther Vergeer helpt Marcello Coronado-van Es (13), die nu 1,5 jaar rolstoeltennist en wedstrijden wil gaan spelen. Zijn zwakke punten: de backhand en de service. Ook wil hij wil een flitsender rijtechniek aanleren. Niemand kan dat beter dan Esther! Zij komt hem dan ook een handje helpen in 'Hellup!'.

Verder in Z@PPSPORT:

* Het 25-jarig bestaan van de Teakwondo-bond werd gevierd met een recordpoging voor het Guinness Book of Records: 335 jeugdige sporters voerden tegelijk enkele stijlvormen uit;
* Atletiekvereniging 'Ilion' uit Zoetermeer vierde het openen van haar indoorhal met een groot aantal jeugdclinics. Deze werden gegeven door Nederlandse kampioensatleten, de 'All Stars', die proberen de atletieksport onder de jeugd te stimuleren;
* In het Limburgse Nederweerd werden weer ruiterexamens A en B gehouden. Iedereen slaagde!

Deze aflevering van Z@PPSPORT wordt maandag 22 november herhaald om 13.27 uur.