Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Schaakacademie.nl: Stap 3 nu beschikbaar!

Vanaf vandaag (zaterdag 20 november) zijn op Schaakacademie.nl de lessen van stap 3 beschikbaar. Alle leden kunnen na inloggen via het item "Lessen" het nieuwe materiaal in gebruik nemen.

Het auteursteam heeft de afgelopen tijd wederom keihard gewerkt tegen een ijzeren deadline om de nieuwe verzameling lessen samen te stellen en het resultaat mag er wezen! Wederom zijn zij erin geslaagd om op heldere wijze de lesstof interactief te maken. De leden zullen zeker veel plezier beleven aan de vele oefeningen die er in het materiaal zijn verwerkt.

De lessen van stap 3 zijn weer een stapje pittiger dan die van stap 2. Daar waar stap 2 zich voornamelijk richt op tactisch en strategisch georiënteerde onderwerpen als penning, dubbele aanval en de 3 gouden regels, wordt in stap 3 begonnen met het aanleren van belangrijke ondersteunende vaardigheden. Eén daarvan is vooruitdenken. De leerling rekent uit zijn hoofd de mogelijkheden op het bord uit en visualiseert tegelijkertijd de nieuwe ontstane situatie op het schaakbord.

Ook lid worden van Schaakacademie.nl? Surf naar: Lid worden en ontvang tevens een abonnement voor een jaar lang gratis schaken op Playchess.com!

---

KNSB competitie ronde 3 + Beker indeling

Via http://www.schaakbond.nl/comp/mailings/comp061104.rtf kunt u de uitslagen van de derde ronde ophalen.
Via http://www.schaakbond.nl/comp/mailings/beker061104.rtf kunt u de bekerindeling ophalen.

---