Gemeente Breda

Ingebruikname jongerenruimte in de Wegwijzer

Op zaterdag 20 november aanstaande om 15.00 uur opent wethouder Marja Heerkens samen met het bestuur van Gemeenschapshuis de Wegwijzer en de jongeren van Wisselaar de nieuwe jongerenruimte in het gemeenschapshuis. Na het officiële gedeelte mogen belangstellenden een kijkje nemen in het gemeenschapshuis en in de jongerenruimte. Tot 17.00 uur hebben hier verschillende activiteiten voor de jeugd plaats.

In maart 2003 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om samen met een bijdrage van het bestuur van gemeenschapshuis de Wegwijzer een bedrag van 450.000 euro beschikbaar te stellen voor het aanpassen van de Wegwijzer ten behoeve van de jongerenruimte. Wethouder Heerkens heeft samen met de jongeren en het bestuur in het voorjaar het startsein voor de bouw gegeven door het leggen van de eerste steen. De jongeren zelf organiseren samen met het jongerenwerk, bestuursleden en medewerkers van de Wegwijzer de feestelijke opening.

De jongerenruimte is samen met de jongerenruimten in het Kraaiennest, Geeren Zuid, de Pitstop en de Pekhoeve een van de basisvoorzieningen voor de jeugd die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd. Het adres van de jongerenruimte in de Wegwijzer is Steendorpstraat 2.

Breda, 19 november 2004