---

Nieuwsberichten
---

Foto: luitenant-kolonel Frits van Dooren verwelkomt de Iraakse vice-premier

Vice-premier Irak bezoekt Camp Smitty

21-11-2004 9:56:00

De vice-premier van Irak, Bahram Saleh, bracht zaterdag (20 november) een werkbezoek aan de provincie Al Muthanna. Op de Nederlandse basis Camp Smitty heette luitenant-kolonel Frits van Dooren, commandant van SFIR 5, hem welkom. Ook de commandant van de Japanse Iraq Reconstruction Support Group was aanwezig om kennis te maken met de Iraakse vice-premier en te spreken over de situatie in de provincie.

In As Samawah had de heer Saleh vervolgens een onderhoud met de gouverneur van Al Muthanna. Tevens sprak hij in het stadhuis met alle stamhoofden uit de provincie. Hoe Bagdad financieel kan bijdragen aan een verdere economische ontwikkeling van het gebied was daarbij het belangrijkste gespreksonderwerp.

De vice-premier bezocht in dat kader een aantal projecten. Hij liet zich onder meer informeren over de nieuwe elektriciteitsvoorziening. Dit project is van groot belang omdat de bevolking steeds meer gebruikmaakt van elektrische huishoudelijke apparatuur en het huidige elektriciteitsnet daarvoor niet toereikend is.

De heer Saleh sloot zijn werkbezoek weer af op Camp Smitty, waar hij met overste Frits van Dooren sprak over de veiligheid in Al Muthanna. Van Dooren uitte zijn bezorgdheid over het schrijnend tekort aan brandstof, mede in relatie tot de veiligheidssituatie. De vice-premier antwoordde dat het hem een doorn in het oog was dat het tekort "in het land van de olie" niet kon worden verholpen. Hij zegde toe naar oplossingen te zoeken. Voor meer informatie zie dossier Irak Foto: vice-premier Saleh en overste Van Dooren gefotografeerd op een luchtig moment in de conversatie