Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

vecht mee! veeg mee!

Chronisch zieken en gehandicapten vechten terug; grote actie in Den Haag op 20 november

Mensen met een chronische ziekte of een handicap demonstreren op donderdag 20 november 2003 tegen de voorgenomen plannen van het kabinet Balkenende. De demonstratie 'Vecht mee! Veeg mee!' start om 12.00 uur in het Stadhuis in Den Haag. De tocht eindigt om 14.00 uur bij de Tweede Kamer. Daar worden de eisen van de actievoerders aan het gebouw genageld.

De voorstellen van de regering zijn desastreus voor mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke handicap of chronische ziekte. Hun maatschappelijke participatie staat op het spel. Mensen met een beperking gaan er fors in inkomen op achteruit. Uit het hele land komen gehandicapten en chronisch zieken naar Den Haag om de plannen te bevechten en van tafel te vegen. De eisen zijn helder: geen bezuinigingen op zorginstellingen, geen hogere eigen bijdrage voor thuiszorg, geen uitkleding van het ziekenfonds pakket, geen verlaging huursubsidie en bijzondere bijstand, geen afbraak WAO, volledige compensatie van de extra kosten vanwege handicap en ziekte en het behoud van zorg in het onderwijs.

De demonstratie 'Vecht mee! Veeg mee!' is georganiseerd door de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland en de Federatie van Ouderverenigingen, de koepelorganisaties van mensen met een chronische ziekte of een handicap en hun verwanten. Samen vertegenwoordigen zij ruim 1,5 miljoen mensen.

Verdere informatie: www.cg-raad.nl/actie

(Persbericht, 17 november 2003)
---