Gemeente Amsterdam

Bouwen in de beurs
5 november 2004 - Djoe Lan Tan

Bouw met behulp van een echte architect je eigen droomhuis! In de Beurs van Berlage kun je je zondag 21 november helemaal uitleven en je droomhuis in maquettevorm bouwen.

Het jaarlijkse evenement Bouwen in de Beurs vindt op zondag 21 november 2004 voor de zevende keer plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Een middag lang kruipen 600 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar in de huid van een architect. Met de hulp van 70 echte architecten kunnen zij zich uitleven op het ontwerpen en bouwen van hun droomhuis in maquettevorm. De toegang voor dit bouwavontuur is geheel gratis.

Architecten aan het werk
De Stichting vindt het geweldig dat er dit jaar een gemengde samenstelling van kinderen komt bouwen. Voor het eerst doen er namelijk ruim 100 kinderen uit asielzoekerscentra mee. Dit initiatief is tot stand gekomen door een samenwerking met de Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid (kortweg BV). Deze stichting zet zich in voor jonge vluchtelingen, kinderen en jongeren, in asielzoekerscentra in Nederland.

© Gemeente Amsterdam