Gemeente Delft

Tentoonstelling en knutselwedstrijd over dinosaurussen in De Papaver

Jurassic park in Delft? Het lijkt er wel een beetje op, maar echt gevaarlijk wordt het waarschijnlijk niet. De Delftse dino's zijn niet gekweekt, maar uitgezaagd. Bijten is er dus niet bij. In Natuur- en milieucentrum De Papaver kun je kennismaken met deze boeiende en intrigerende dieren. Deze speciale tentoonstelling is van 21 november tot en met zondag 20 februari 2005 te bezichtigen.

Wat kun je zoal tegenkomen en wat is er te doen?
Het zwaartepunt van de tentoonstelling ligt op de knutselhoek, waarbij je door kleuren en knutselen duidelijk wordt hoe deze prehistorische dieren eruit hebben gezien. Verder kun je rondstruinen langs
- uitgezaagde modellen, zoals de Triceratops, de gigantische Apatosaurus en de levensgevaarlijke Tyrannosaurus, die ook wel T-Rex wordt genoemd.
- mooie plaatjes en beelden van deze reuzen uit de oertijd.
- informatiepanelen met tekst en uitleg en
- je terugtrekken in de leeshoek
Kortom, een spannende tentoonstelling die zeker de moeite van een bezoek waard is!

Maak je eigen dino en win een leuke prijs!
Om extra leven in de Delftse dino's te blazen, organiseert De Papaver een knutselwedstrijd. Maak de mooiste en origineelste dino en lever deze voor 16 januari 2005 in bij De Papaver. De beste inzendingen worden tentoongesteld in De Papaver en hun makers ontvangen 30 januari 2005 een prijsje. Je mag figuurzagen, kleien, kleuren, borduren, etc. De dino mag niet groter zijn dan 20 x 20 cm.

Natuur- en milieucentrum De Papaver ligt aan de Korftlaan 6 in de Delftse Hout en is geopend van ma t/m vrijdag van 10-17u en zondags van 13.30- 16.30u. Voor meer informatie kunt u bellen met 015-219 7977 of surfen naar: www.delft.nl/natuurenmilieu

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de tentoonstelling:
Diny Tubbing, gemeente Delft, tel. 015-260 7815, dtubbing@delft.nl
-----------------------

---- --