Noorderpoortcollege


Leerling Noorderpoortcollege naar Burkina Faso

Jantsje van der Meer, leerling van de opleiding Recreatie van het Noorderpoortcollege, vertrekt zondag 21 november naar Koudougou in het West-Afrikaanse Burkina Faso. Als winnares van de Landelijke Festival Mundial - ROC Wereld-talentendag, zal Jantsje een aantal optredens verzorgen tijdens het internationale festival Les Nuits Atypiques de Koudougou. Gedurende een week zijn er elke avond optredens met muziek, dans en cultuur van voornamelijk Afrikaanse acts.

Jantsje wordt begeleid door twee bandleden en docent Martijn Bot van de opleiding Toerisme & Recreatie. Na een dag van acclimateriseren
-het is er overdag ruim 40 graden- zal de afvaardiging op de Nederlandse ambassade worden ontvangen. Voor Jantsje zal het een indrukwekkende en ingrijpende ervaring worden. Voor het eerst gaat zij `echt' naar het buitenland en dan nog wel naar een van de vijf armste landen ter wereld.

Mundial Productions onderhoudt al ruim acht jaar een nauwe relatie met het festival Les Nuits Atypiques de Koudougou in Burkina Faso. Dit festival wordt georganiseerd door de Association Benebnooma. Dit is een centrum dat zich primair richt op het bieden van beroepsopleidingen aan kansarme jongeren. Ook zij zetten cultuur in als middel om te werken aan betere toekomstperspectieven.

Het festival in Burkina Faso biedt Mundial Productions de gelegenheid om talentvolle groepen uit Burkina Faso te scouten en uit te nodigen voor een tournee in Nederland. Ruim acht Burkinese groepen kregen eerder op deze manier de mogelijkheid om in Nederland internationale ervaring op te doen. Meer dan 100 Nederlandse artiesten namen op uitnodiging van Mundial Productions deel aan het festival in Burkina Faso.

---