Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 17 november 2004

Sinterklaas heeft nu TekeningenPakhuis in Stripmuseum

Kinderen tot 8 jaar kunnen gratis op bezoek komen

Van zaterdag 21 november tot zondag 5 december heeft Sinterklaas een nieuw pakhuis in Nederland. Alle tekeningen en kleurplaten die de goedheiligman krijgt of in een gezette schoen vindt, worden vanaf dit jaar opgeslagen in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. De Sint doopt het museum dan ook tijdelijk om tot het TekeningenPakhuis. Dagelijks zijn de tekenpieten aanwezig om alle tekeningen op te hangen en klaar te leggen voor de Sint. Zo kan hij goed zien wat voor prachtige kunstwerken de kinderen voor hem maken. Als de Sint in Groningen is, slaapt hij bovendien in zijn pakhuis. Natuurlijk kunnen kinderen dit speciale pakhuis bezoeken. Kinderen t/m 8 jaar krijgen in deze periode zelfs gratis toegang mits zij een betalende ouder meenemen. Deze ouder hoeft dan slechts EUR3,50 te betalen. De tekenpieten organiseren daarnaast iedere dag diverse leuke activiteiten. Alle kinderen die hun tekening zelf naar het pakhuis sturen of brengen dingen mee naar leuke prijzen.

Pakhuis noodzakelijk
De Sint was al jaren op zoek naar een ideale locatie voor zijn TekeningenPakhuis. Hij kreeg de afgelopen jaren steeds meer tekeningen. Deze kon hij lang niet allemaal kwijt in zijn slaapkamer. Bovendien wilde hij de kunstwerken van de kinderen niet alleen delen met zijn pieten. Toen het Nederlands Stripmuseum, Groninger City Club en het Noorderpoortcollege hoorden van zijn idee, boden ze de goedheiligman direct aan het pakhuis in Groningen te vestigen. Alle tekeningen voor de Sint komen nu via de transportpieten naar het museum, maar kinderen kunnen hun tekeningen ook opsturen naar het TekeningenPakhuis van de Sint, Westerhaven 71, 9718 AC, Groningen of afgeven op dit adres. Een selectie van de mooiste tekeningen wordt tentoongesteld. Alle andere kunstwerken worden goed opgeslagen en gaan natuurlijk mee terug naar Spanje.

Prijsvraag
Om kinderen te stimuleren meer tekeningen of kleurplaten te maken is er een prijsvraag uitgeschreven. Hiermee zijn leuke prijzen te winnen. De allerkleinsten tot 4 jaar kunnen een kleurplaat in sturen. Kinderen van 4 tot 8 jaar mogen een mooie tekening maken en de oudste kinderen wordt verzocht hun verlanglijstje in stripvorm te maken. Inzendingen moeten voor 26 november (voorzien van naam, adres en e-mail) bij het TekeningenPakhuis binnen zijn. De Sint en zijn Pieten maken tijdens het grote Sinterklaasspektakel op 27 november in de Der Aa-kerk, de winnaars bekend.

Het leukste museum van Nederland
Het TekeningenPakhuis is gevestigd in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. In dit museum kunnen kinderen ook kennismaken met bekende Nederlandse striphelden als Erik de Noorman, Sjors en Sjimmie, Agent 327 en Ollie B. Bommel. De bezoekers worden door Jan, Jans en de kinderen ontvangen in hun huiskamer (een carrousel) die vervolgens tot leven komt. De stripfamilie vertelt alles over de geschiedenis van de strip in Nederland.

Leuk voor stripfanaten, volwassenen en kinderen
De collectie rondom diverse Nederlandse stripfiguren is opgedeeld in speciale ruimtes voor kinderen, volwassenen en echte kenners. Naast originele tekeningen van Paulus de Boskabouter kunnen kinderen ook echt in zijn kabouterwereld stappen. Men vindt de collectie in het doolhof waar iedere bezoeker een bijzondere ontdekking beleeft. Voor de echte kenners zijn er unieke stukken uit de Nederlandse striphistorie te bewonderen.

Voor meer informatie over het TekeningenPakhuis of Het Nederlands Stripmuseum Groningen kan men bellen met: 050-3178470. Ook kan men een kijkje nemen op www.stripmuseumgroningen.nl.

Noot voor de redactie (