Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




uitnodiging aan de media

Tweehonderd parlementsleden uit alle delen van de wereld bezoeken Brabant en Zeeland

Tweehonderd leden van de parlementen van landen uit Afrika, de Caraïben, het gebied rond de Stille Oceaan en het Europees Parlement nemen deel aan een excursie op 21 november naar de provincies Brabant en Zeeland. De belangstelling is groot voor deze bijeenkomst die in het teken van water en waterhuishouding staat. Belangstellende journalisten zijn bij deze bijeenkomst, die plaats vindt op uitnodiging van de Brabantse Commissaris van de Koningin, mevr. J.R.H.Maij-Weggen, welkom.

Tweemaal per jaar vergadert het Europees parlement met de leden van parlementen uit de Caraïben, de landen rond de Stille Oceaan en Afrika. Op de agenda staan onderwerpen van gezamenlijk belang als de handel en sociaal-economische ontwikkeling. In het kader van het Nederlands voorzitterschap van de EU vindt deze bijeenkomst van de ACP-EU assembly in ons land plaats.

Belangstellende journalisten zijn van harte welkom tijdens het bezoek aan de Stormvloedkering (zondag 21 november, 11.15 - 12.30 uur) en de ontvangst in de Grote Kerk te Breda. (13.45 uur- 16.00 uur). Bij de Stormvloedkering wordt het gezelschap ontvangen door de wnd. Commissaris van de Koningin in Zeeland, de heer A.J.G.Poppelaars en de Brabantse Commissaris van de Koningin, mevr. J.R.H.Maij-Weggen. Tijdens de ontvangst in de Grote Kerk spreken de Brabantse Commissaris van de Koningin mevr. J.R.H. Maij-Weggen, de burgemeester van Breda, de heer P.A.C.M. van der Velden, de Brabantse gedeputeerde voor Water, Natuur en Milieu, de heer L.H.J.Verheijen en de heer P. Bakker, voorzitter van de raad van Bestuur van TPG. Deze organisatie verzorgt de logistiek van noodhulp van het Wereldvoedselprogramma (WFP).

Belangstellende journalisten worden verzocht zich aan te melden bij Areijnen@brabant.nl




Provincie Noord-Brabant