Ingezonden persbericht


Programma Literair Café Jambe Royal zondag 21 november 2004

Zoals elke 3e zondagmiddag van de maand presenteert Literair Café Jambe ook op zondag 21 november vanaf 14.00 uur een middag met poëzie en live muziek.

Jana Beranová zal gedichten uit haar pas verschenen bundel voordragen en praten over poëzie en het proces dat het schrijven van haar gedichten doormaakt. Het vertalen zal aan de orde komen evenals de vorm, maar ook over waarheid en leugen in de literatuur doet zij een boekje open. En natuurlijk is er voor het publiek weer een actieve rol door in dialoog te gaan met de dichter.

Andere dichters die optreden zijn:
Linda Brouwer, Han de Ruiter en Gijs ter Haar.

De muziek is in handen van de The Beatniks. Hun akoestische popconcert zal een feest van herkenning zijn.

Voor het open podium kunnen 3 dichters uit het publiek zich in de pauze aanmelden.

Jana Beranova Tsjechische van geboorte, werd bekend door haar vertalingen van zeven romans van Milan Kundera waaronder de bestseller: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan .

Zij las op 4 mei jl. haar gedicht voor tijdens de dodenherdenking in de Nieuwe kerk in Amsterdam. Tijdens de manifestatie Dichters in de bomen schommelde zij hoog in een oude linde op het Voorhout en las haar poëzie in het Tsjechisch. Zij speelt een belangrijke rol bij Poetry International en leverde een belangrijke bijdrage tot de introductie van de Tsjechische literatuur in Nederland. Op 2 oktober jl. verscheen haar nieuwste bundel Tussentonen .

Gijs ter Haar, de reus met het grote hart dat bij tijd en wijle klein kan zijn. Wie hem heeft zien voordragen zal zijn poëtische kopstoten niet licht vergeten. Hij beent tijdens zijn voordracht driftig rond en neemt het publiek mee in zijn vervoering.Ter Haar schreef drie bundels.

Linda Brouwer, werd begin jaren 70 op een warme zomerzondag geboren in Brabant. Zij raakte al vroeg geboeid door de poëzie. In 2002 begon zij zelf te schrijven en in korte tijd ontstonden er verhalen, brieven, columns en gedichten. Op het podium onderscheidt zij zich door uit het hoofd voor te dragen. Wat ik te zeggen heb, kan alleen van binnen uit komen , zegt zij terwijl haar publiek ademloos luistert.

Han de Ruiter, (1947) was ooit fysicus en ruilde dat vak in voor het bestaan van rijksambtenaar en dichter. Hij acteerde op diverse podia, maar heeft wegens zijn late liefde voor de poëzie (en andere smoezen) slechts incidenteel gepubliceerd, o.a. in het tijdschrift Op Ruwe Planken en het dagblad Trouw. Hij schrijft bij voorkeur stille gedichten zonder stil te zijn. Melancholieke verzen die dansen op een prachtig ritme , schreef de Haagsche Courant na een van zijn optredens. Han ontving een eervolle vermelding bij de Nieuwegeinse Literatuurprijs 2002.

The Acoustic Beatles, ofwel The Beatniks, is een duo dat bestaat uit de rasmuzikanten John Howard en William Plato. De stem van John lijkt verbluffend veel op de stem van John Lennon. Zichzelf begeleidend op hun gitaren raken zij de harten van het (oude) pop publiek. Een duo dat alles in huis heeft wat het luisteren waard maakt.

Kijk voor alle info, kaart en routeplanner op onze website: www.jambedelft.com

_________________________

Met vriendelijke groet

Henriette Faas, voorzitter

Stichting Jambe Delft

Tel. 06 143 55 433

info@jambedelft.com

http://www.jambedelft.com