Ryanair

News Release

19.11.04

RYANAIR KONDIGT 4 NIEUWE TRAJECTEN AAN: VAN LONDEN NAAR TSJECHIË, IERLAND, POLEN EN SPANJE

MEER VLUCHTEN VAN LONDEN NAAR CORK, SHANNON EN NÎMES

Ryanair, Europa's Nr.1 low fares airline, heeft vandaag (19 november 2004) vier nieuwe dagelijkse trajecten aangekondigd: van Londen Stansted naar Brno (Tsjechische Republiek), Granada (Spanje) en Wroclaw (Polen) en van Londen van Gatwick naar Knock (Ierland). Verder kondigde Ryanair aan dat het aantal vluchten verhoogd wordt op de bestaande trajecten van Londen Stansted naar Cork (4 i.p.v. 3 vluchten per dag), Shannon (4 i.p.v. 2 vluchten per dag) en dat er een tweede dagelijkse dienst ingelegd wordt van Londen naar Nîmes (Frankrijk).

VAN LONDEN STANSTED:

BESTEMMING

FREQUENTIE

BEGINDATUM

LAAGSTE TARIEF (EXCL. TAKSEN)

GRANADA


1 X/DAG

7 FEBRUARI `05

7,99 GBP

WROCLAW


1 X/DAG

24 MAART `05

3,99 GBP

BRNO


1 X/DAG

24 MAART `05

3,99 GBP

VAN LONDEN GATWICK:

BESTEMMING

FREQUENTIE

BEGINDATUM

LAAGSTE TARIEF (EXCL. TAKSEN)

KNOCK


1 X/DAG

19 JANUARI `05

4,99 GBP

MEER VLUCHTEN:

BESTEMMING

NU

TOEKOMST

VAN

CORK

3 X/DAG

4 X/DAG

19 JAN 05

SHANNON


2 X/DAG


3 X/DAG

4 X/DAG

19 JANUARI `05

24 MAART `05

NIMES


1 X/DAG(VAN LTN)


1 X/DAG (LTN)


1 X/DAG (STN)

14 MAART `05

Michael O'Leary, algemeen directeur van Ryanair, lichtte de aankondiging van de nieuwe trajecten vandaag als volgt toe:

"Het verheugt ons de eerste goedkope vluchten van Ryanair naar nieuwe bestemmingen in Polen (WROCLAW), Tsjechië (BRNO) en Spanje (GRANADA) te kunnen aankondigen. Op het nieuwe traject van Gatwick naar Knock (Ierland) zullen we zo'n 100.000 passagiers per jaar vervoeren, aanvullend op ons bestaande traject van Stansted naar Knock (dit jaar goed voor meer dan 120.000 passagiers).

Dankzij de verhoging van het aantal vluchten op onze trajecten van Stansted naar Cork en Shannon (samen met ons nieuwe traject van Londen Gatwick naar Knock) kunnen we de Ierse en Britse consumenten nog MEER goedkope Ryanair-vluchten, een betere vluchtfrequentie en een onovertrefbare stiptheid bieden. Easyjet zal nooit op kunnen tegen de goedkope tarieven van Ryanair, onze hoge frequenties, onze stiptheid en onze klantendienst voor consumenten die reizen tussen Ierland en het VK.

Samen met de inlassing van een nieuwe populaire zomerdienst van Stansted naar Nîmes (ter aanvulling van de dagelijkse vluchten op het traject Luton-Nîmes) zullen deze nieuwe trajecten en verhoogde frequenties 800.000 passagiers extra opleveren, die daarmee niet alleen 80 miljoen GBP kunnen besparen op de hoge tarieven van andere luchtvaartmaatschappijen, maar ook voordeel zullen hebben bij Ryanairs onklopbare stiptheid en klantendienst."