Politie Groningen

Persberichten zondag 21 november 2004

Provincie Groningen 21-11-2004 -

Veendam: man vernielt ruiten
De politie heeft zaterdagnacht in de Winkler Prinsstraat in Veendam een 39-jarige man uit Veendam aangehouden. De man bezocht een feest in een horecagelegenheid. Hij verliet het pand op enige moment en werd, toen hij door beveiligers niet meer werd toegelaten, erg kwaad. Hij koelde zijn woede op de ruiten van een nabijgelegen museum. Twee ruiten braken. De gewaarschuwde politie nam de man mee naar het bureau. Hij is na verhoor met een proces-verbaal voor vernieling heengezonden. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen voor letsel aan een hand dat hij tijdens het inslaan van de ruiten opliep.

Harkstede: doorrijder aangehouden
Wegens doorrijden na een aanrijding heeft de politie zaterdagavond aan de Siebold Sissinghlaan in Groningen een 17-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte reed in een auto en reed aan de Hoofdweg in Harkstede een geparkeerde auto aan. Hij reed na de aanrijding door. Op basis van het door getuigen opgegeven signalement kon de verdachte worden aangehouden. De verdachte is gezien zijn leeftijd niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor doorrijden na ongeval en rijden in een auto beneden de leeftijd van 18-jaar (rijden zonder rijbewijs).

Visvliet: dronken man aangehouden
Een 44-jarige man uit Grijpskerk is zaterdagnacht door de politie aangehouden aan de Heirweg in Visvliet. De man werd na een melding van voorbijgangers liggend op het fietspand aangetroffen. Hij was niet aanspreekbaar en bleek in kennelijke staat van dronkenschap te verkeren. De man is mee genomen naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Leek: gordelcontrole
Op de Tolberterstraat in Leek heeft de politie zaterdagmorgen een controle op het dragen van autogordels uitgevoerd. Er werden 175 autos gecontroleerd. Dertien mensen kregen een bekeuring van 45 euro voor het niet dragen van de gordel.

Finsterwolde: Zwarte Piet slaat automobilist
Aan de Hoofdweg in Finsterwolde is zaterdagmiddag een 21-jarige automobilist uit Winschoten mishandeld door één van de knechten (21) van Sint Nicolaas, tijdens diens intocht in Finsterwolde. De automobilist reed naar de zin van twee Zwarte Pieten te snel langs de Sinterklaasoptocht. Een van de knechten gooide daarbij pepernoten tegen de auto van de Winschoter. Die reed aanvankelijk door maar moest even verder op stoppen. Daar werd hij aangesproken door de Pieten. Tijdens een discussie over diens rijgedrag tikte Zwarte Piet tegen de pet van de automobilist aan. De bestuurder reageerde met een duw in de richting van de Knecht. De Zwarte Piet haalde daarop uit naar de automobilist. Die kwam te vallen en liep letsel aan zijn mond en een hersenschudding op. De man is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Zwarte Piet heeft de mishandeling bekend. Hij wordt nader door de politie gehoord.

Zuidbroek: auto van de weg
Een 37-jarige automobilist uit Scheemda verloor zaterdagmorgen de controle over zijn auto op de noordelijke rijbaan van de autosnelweg A7 bij Zuidbroek. De man raakte met de wagen van de weg en botste tegen de vangrail. De bestuurder liep geen letsel op. Zijn auto is door berger afgevoerd. De A7 is korte tijd afgesloten. Het verkeer werd omgeleid.

Hoogezand: politie zoekt getuigen verkeersincident intocht Sinterklaas

De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen zeggen over het gedrag van een automobiliste tijdens de intocht van Sinterklaas in Hoogezand. De bestuurster moest aan de Sluiskade in Hoogezand wachten op het passeren van de Sint Nicolaasstoet. Dat duurde haar kennelijk te lang want ze weigerde langer stil te staan en reed door de afzetting heen, tegen de aanwijzingen van een verkeersregelaar in, de Sluiskade op. Een toeschouwster kon ter voorkoming van een ongeval ternauwernood een kind voor de auto van de vrouw wegtrekken. Ook daarna reed de bestuurster door. De vrouw reed in een groen/blauwe stationwagen van het merk Opel, type Astra. De politie is op zoek naar deze bestuurster maar kon haar nog niet traceren. Getuigen van het voorval, met name de vrouw die het kind voor de auto wist weg te pakken, maar ook anderen die het incident hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogezand, telefoon 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: man mishandelt horecamedewerker
De politie heeft zaterdagnacht in een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen een 24-jarige man uit Zuidwolde (Gr.) aangehouden. De verdachte kreeg tijdens zijn bezoek aan de bar ruzie met een andere bezoeker. Toen een personeelslid de ruzie wilde beëindigen en wilde bemiddelen sloeg de verdachte de barmedewerker in het gezicht. Beveiligingsmedewerkers kwamen tussen beiden en waarschuwden de politie. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Hij kreeg proces-verbaal voor mishandeling en is na verhoor heengezonden.

Groningen: gewonden bij caféruzie
Bij een ruzie in een café aan de Ripperdalaan in Groningen zijn zaterdagnacht een 49-jarige vrouw uit Groningen en haar 21-jarige dochter gewond geraakt. De vrouwen kregen om nog onduidelijk reden onenigheid met andere bezoekers. Daarbij kreeg de moeder een vuistslag in het gezicht. Ze liep een gebroken neus op. Haar dochter kreeg van een vrouw een klap met een (bier)glas in het gelaat en liep eveneens verwondingen op. Gewaarschuwde agenten wisten buiten een 23-vrouw uit Groningen aan te houden. Ze wordt verdacht van het slaan met een glas. De vrouw is overgebracht naar het bureau en ingesloten. Op verzoek van en in samenwerking met de bedrijfsleider heeft de politie het café daarop ontruimd. Tijdens de ontruiming werd een 49-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de moeder te hebben mishandeld. Ook deze verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De toedracht van de vechterij is vooralsnog onduidelijk. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: toezicht automeeting
De politie heeft zaterdagavond repressief toezicht gehouden bij een samenkomst van autobezitters op het Sontplein in Groningen. Daar verzamelden zich in de loop van de avond zosn 600 auto, veelal opgevoerde autos. Tijdens de bijeenkomst kreeg de politie een aantal klachten van bewoners van de wijk de Meeuwen over geluidshinder. Op verzoek van de politie moest menig deelnemend automobilist zijn autostereo-installatie zachter zetten. De politie maakte 47 processen-verbaal op. Er werd 30 keer bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting. Vijf automobilisten kregen een boete voor rijden zonder verlichting. Vier liepen een bekeuring op voor het onnodig gebruik maken van de claxon. Daarnaast werd bekeurd voor rijden door rood licht, rijden over een busbaan en te hard rijden. Drie auto-eigenaren kregen een bekeuring voor het aanwezig hebben van een radardetector. Die apparatuur is in beslag genomen.

Groningen: snelheidscontrole
Beneluxweg
Limiet: 70 km per uur, gecontroleerd: 290 voertuigen, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 113 km.