Eemland zuid 12.10 uur

Utrecht 21-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdagmorgen 20 november, om 05.15 uur, een 35-jarige Amersfoorter aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man bestuurde zijn personenauto op de Hooglandsepoort en werd tijdens een alcoholactie gecontroleerd. Op het politiebureau blies de man 530 ug/l op de ademtestapparatuur. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur en een proces-verbaal.

Auto te water

LEUSDEN Op zaterdagmiddag 20 november, rond 15.55 uur, is een inwoonster uit Leusden, leeftijd onbekend, met haar personenauto in een sloot langs de Heiligenbergerweg geraakt.

De vrouw reed met haar auto in de richting van Amersfoort en raakte in de aanwezige bocht, even voor de oprit naar de Rijksweg, in een slip.

De auto van de vrouw kwam hierbij op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht en raakte een naderende personenauto. De onfortuinlijke bestuurster raakte hierna met haar auto in de berm en kwam tot stilstand in het water naast de weg.

Zij kon op eigen kracht uit de auto komen en raakte niet gewond.

Het ongeval is vermoedelijk veroorzaakt door een glad wegdek.

De brandweer heeft het wegdek gereinigd. De gemeente heeft gebodsborden met een snelheidsbeperkende maatregel van 30 kilometer per uur geplaatst.

Vrouw aangehouden voor dronkenschap

AMERSFOORT De politie heeft zaterdagavond 20 november, om 19.45 uur, een 41-jarige bewoonster van Hooglanderveen aangehouden voor openbare dronkenschap.

De vrouw bevond zich onder invloed van alcohol in een portiek van een woning aan de Wiekslag. Zij gaf haar naam niet op aan de ter plaatse gestuurde politieagenten en werd aangehouden.

De vrouw werd ingesloten in het politiebureau en kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval

AMERSFOORT De bestuurder van een personenauto heeft zaterdagavond 20 november, rond 23.40 uur, een ongeval veroorzaakt op de Hogeweg. Hij bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden.

De man bestuurde zijn auto op de Hogeweg en raakte bij de kruising met de Ringweg Randenbroek in een slip. Hij botste hierna op een lichtmast waarbij de auto onherstelbaar beschadigd raakte.

De bestuurder werd een blaastest afgenomen. Hij bleek 710 ug/l alcohol in zijn adem te hebben en kreeg een proces-verbaal.

Nog meer bestuurders onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft op zondagmorgen 21 november, om 03.40 en 04.50 uur, twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een 22-jarige Rotterdammer bestuurde zijn auto op Achter de Kamp en blies 320 ug/l. Een 31-jarige inwoner van Zeewolde reed met zijn auto op de Westsingel en bleek 325 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Beiden kregen een proces-verbaal.