Binnensticht 12.20 uur

Utrecht 21-11-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Overval op winkel

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op zaterdagmorgen 20 november, rond 08.20 uur, vond er een overval plaats op een winkel aan de Traaij.

Een medewerkster ontdekte bij de opening de winkel dat zich in het magazijn van de vestiging een onbekende man bevond. De man had de 43-jarige vrouw vastgepakt en geëist dat zij de sleutel van de kluis gaf. De vrouw, een inwoonster van Driebergen-Rijsenburg, verweerde zich tegen de man en heeft hem geschopt. De man is hierna zonder buit vertrokken via een buitendeur van het magazijn.

De politie stelt een onderzoek in.

Het signalement van het uiterlijk van de verdachte luidt:


- Man, negroide, 1.80 à 1.85 meter lang, grote ogen en gekleed in donkere kleding. De man had een gebreide muts op het hoofd en droeg legerkisten aan zijn voeten.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Verkeersongeval met letsel

ZEIST Bij een ongeval op de Rijksweg A28, ter hoogte van de afslag Den Dolder, zijn een 26-jarige bestuurder uit Berkel en Rodenrijs en zijn 23-jarige passagier uit dezelfde plaats gewond geraakt.

Op zaterdagavond 20 november, rond 21.30 uur, reden zij in een personenauto over de Rijksweg in de richting van Utrecht. De bestuurder moest remmen voor een voor hem rijdende personenauto en raakte in een slip. Hierdoor raakte de auto van de weg en botste de bestuurder tegen de geluidswal van de Rijksweg.

Het ongeval is vermoedelijk een combinatie van hoge snelheid en glad wegdek. Van de bestuurder werd een blaastest afgenomen. Hij bleek geen alcohol te hebben gedronken. Amulancepersoneel behandelden de gewonden ter plaatse aan hun letsel.

Jongen aangehouden voor dronkenschap

ZEIST De politie heeft zaterdagavond 20 november, om 23.15 uur, een 17-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden voor openbare dronkenschap.

De agenten waren gestuurd naar een woning aan de Bergweg waar een onbekende jongen tegen de voordeur stond te trappen. Bleek de verdachte te zijn die behoorlijk onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en is door zijn vader opgehaald.