Lekstroom 12.26 uur

Utrecht 21-11-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Winkeldiefstal met geweld

VIANEN- Een 17-jarig meisje en een 35-jarige vrouw zijn zaterdagmiddag om 16.00 uur aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Vijfheerenlanden betrapten het tweetal op diefstal. Toen de winkeleigenaar, een 46-jarige vrouw uit Maarssen, de vrouwen wilde aanhouden, ontstond er een vechtpartij waarbij de winkeleigenaar is geschopt. Ook een 17-jarige meisje dat aan het winkelen was, werd geraakt. Het tweetal is door de politie aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Vermoedelijke woninginbrekers aangehouden

VIANEN- Zaterdagavond heeft de politie een 19-jarige man uit IJsselstein en een 18-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak. Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Korte Kerkstraat. Agenten waren snel ter plaatse en zagen twee mannen lopen die voldeden aan het signalement dat was doorgegeven. De politie heeft de mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Alcohol oorzaak ongeval

NIEUWEGEIN- Bij een eenzijdig ongeval op de Symfonielaan is een 61-jarige automobilist uit Nieuwegein en zijn 57-jarige passagiere uit Utrecht gewond geraakt. De vrouw is met de ambulance vervoerd naar het Antonius Ziekenhuis. Een getuige, die achter de bewuste auto reed, verklaarde dat de auto plotseling begon te slingeren en vervolgens tegen een boom was gebotst. Agenten constateerden ter plaatse dat de Nieuwegeiner teveel alcohol had gedronken. Het resultaat van de ademanalyse was 605 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingenomen.

Eenzijdig ongeval

LOPIK- Een 39-jarige automobilist uit Schoonhoven is in de nacht van zaterdag op zondag op de MA Reinaldaweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie kreeg een melding van een eenzijdig ongeval waarbij een auto tegen een boom was gebotst. Ter plaatse troffen agenten de bestuurder uit Schoonhoven aan. De man was onder invloed van alcohol. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat de bestuurder bijna twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd, namelijk 490 ug/l alcohol. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.