Politie Drenthe

zondag

Assen 21-11-2004

Meerdere kop-staart aanrijdingen
PESSE Gistermiddag vonden er zeven aanrijdingen plaats op de westbaan van de 28. Ter plaatse was er sprake van filevorming waardoor door onoplettendheid de aanrijdingen zijn ontstaan. De rijbaan moest ter plaatse afgezet worden om de beschadigde voertuigen af te slepen. In totaal werden er 15 personenautos afgesleept. Twee bij de aanrijdingen betrokken vrachtautos konden hun weg vervolgen.

In verband met de ontstane situatie ter plaatse werden de hulpverleningsdiensten zoals brandweer, politie, KLPD, ambulancediensten, traumahelikopter en rijkswaterstaat opgeschaald. In sommige gevallen was er sprake van lichte verwondingen.

Aanrijding met letsel
BORGER Gisteravond is een gezin uit Veendam gewond geraakt bij een aanrijding op de N34. Een 45-jarige vrouw raakte tijdens een inhaalmanoeuvre een door haar ingehaalde truck met oplegger. Hierdoor slipte haar auto waarna ze via de berm en sloot met de auto in een bosperceel terecht kwam. Ze moest samen met haar 49-jarige echtgenoot en hun 19-jarige dochter door de brandweer bevrijd worden. Met onbekend letsel werden moeder en dochter per ambulance naar het WZA overgebracht. De echtgenoot werd een ambulance overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal. De auto raakte total loss.

Visserijwet en jachtwet controle
BEILEN Tijdens een visserijwetcontrole in de wateren rondom Beilen zijn gisteren 15 vissers gecontroleerd op de benodigde papieren. 1 visser werd bekeurd omdat hij levend aas aan zijn hengel had. In de omgeving van Dwingeloo werden 6 jagers gecontroleerd. E waren in het bezit van de vereiste papieren.

Medewerker supermarkt door klant bedreigd
MEPPEL Gistermiddag werd een medewerker van een supermarkt aan de Kleine Oever bedreigd door een klant. De 37-jarige in Meppel wonende klant bevond zich zwaar onder invloed van alcohol in de winkel. De man was daar samen met een vriend. De dronken man was in de winkel aangesproken door een medewerker. Deze verzocht hem om door hem gekochte blikken bier in een winkelwagen te doen in plaats van in een tas. De man voldeed hier niet aan. Ook bij de kassa ontstond onenigheid over het op de band zetten van de gekochte blikken. Toen uiteindelijk de vriend van de man afgerekend had werd de dronken man zeer agressief. Hij duwde diverse keren tegen de medewerker en bedreigde hem. De man werd door een in de winkel aanwezige man en vrouw naar de grond gewerkt. Tijdens de worsteling viel een groot mes uit zijn kleding. De man is door de politie aangehouden en ingesloten. De man werd in verzekering gesteld en is vanochtend gehoord. Er is proces verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
ASSEN Een 35-jarige Assenaar is gisteravond bekeurd omdat hij onder invloed reed. De man reed in zijn auto over de Kloekhorststraat toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 505 ug/l. Tevens bleek na onderzoek dat zijn auto niet verzekerd was. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

NIEUW RODEN Een 32-jarige autobestuurster uit Aduard werd vannacht bekeurd. De vrouw reed over de Dorpsstraat terwijl ze onder invloed was. Ze blies 280 ug/l en kreeg een boete van 190 euro.

Aanrijding met alcohol
EMMEN Gisteravond reed de bestuurder van een bedrijfsbus een sloot aan de Emmerhoutstraat in. De bestuurder en inzittende verlieten volgens getuigen direct de plaats van het ongeval. Na komst van de politie melden een 25-jarige inwoner van Nieuw Dordrecht en een 20-jarige vriendin uit Emmen zich op de plaats van het ongeval. Beiden beschuldigden elkaar dat ze gereden hadden in de op zijn zij liggende bedrijfsbus. Na onderzoek van de politie werd de man aangehouden. Hij blies 495 ug/l en werd ingesloten. Hij bleef bij zijn verklaring. Vanochtend bekende de man als bestuurder van zijn voertuig te hebben gereden. Na overleg met het OM werd de verdachte een dagvaarding uitgereikt.

HOOGEVEER Een 21-jarige Hoogevener reed vannacht op de Alteveer tegen een boom. De man reed onder invloed en blies 510 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt daders vechtpartij en discriminerende opmerkingen op ASSEN Vannacht zijn op de Brinkstraat een 26-jarige inwoner van Zeijen en zijn 27-jarige vriend uit Assen aangehouden. De heren maakten discriminerende opmerkingen tegen een 23-jarige Assenaar met donkere huidskleur. Hierop reageerde een 22-jarige vriend van de jongen waarna een vechtpartij ontstond tussen meerdere personen. De 22-jarige vriend liep hierbij klappen op en deed aangifte van mishandeling. De 23-jarige Assenaar deed aangifte van discriminatie en belediging. De daders werden ingesloten.

Man aangehouden voor lokaalvredebreuk en belediging politie DALEN Een 18-jarige Coevordenaar is vannacht op een vakantiepark aan de Reindersdijk aangehouden. De man die een parkverbod had na eerdere door hem gemaakte problemen overtrad het verbod. Tijdens de aanhouding beledigde en bedreigde de man de politie. Hij is ingesloten.

Door drank te water
MEPPEL Een 22-jarige inwoner van Zuidwolde is afgelopen nacht tengevolge van overmatig drankgebruik te water geraakt. De man die met vrienden op zoek was naar een eetgelegenheid kan zich niets meer herinneren en belandde aan het Oosteinde in het water. Toen hij niet meer op eigen houtje uit het water kon komen zette de man het op een schreeuwen. De eigenaar van de ter plaatse aanwezige wijnhandel reageerde op het hulpgeroep van de man. Samen met een aantal omstanders werd de man op het droge getrokken. Deze actie heeft absoluut het leven van de man gered! De ladderzatte nachtzwemmer werd door zijn vader opgehaald.

Beledigende man door politie aangehouden
HOOGEVEEN Een 23-jarige man uit Hollandscheveld is vannacht door de politie aangehouden. Tijdens surveillance door de Hoofdstraat vond de man het nodig de politie te beledigen. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Niet handsfree-beller bekeurd
KLAZIENAVEEN Een 40-jarige automobilist uit Duitsland is gistermiddag bekeurd omdat hij niet handsfree aan het bellen was. De man werd gesnapt toen hij in zijn auto over de Langestraat reed. Hij kreeg een geldboete van 140 euro.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 06-52528707

Roel Hallink zal de voorlichting vanaf maandag 22-11-04 om 08.00 uur overnemen. Tel. 06-51528156.